2013. május 20., hétfő

(#2251) grunge válasza Wikuzz89 (#2250) üzenetére

grunge
(PH! addikt)

ilyet még nem pipáltam...anno a régi lapomon volt valami "speed error hold" funkcio, nekem akkor produkált ilyeneket hogy csak lapon indult el..

I heard, the truth was built to bend..

(#2252) Maxxter

Maxxter
(senior tag)
LOGOUT blog

Buherka,
mikor neked még az E4xxx volt akkor meddig ment a lapod? Megnézted akkor is hogy mi a vége vagy csak az E8200-vel?

Szponzorokat keresek gyorsulási versenyzéshez és gokartozáshoz :)

(#2253) grunge válasza Maxxter (#2252) üzenetére

grunge
(PH! addikt)

8*400simán ment neki ha jol emléxem!

(#2254) Maxxter válasza grunge (#2253) üzenetére

Maxxter
(senior tag)
LOGOUT blog

Akkor nem sokkal jutottunk előrébb Wikuzzal. Marad az hogy átjön és szétkapjuk a gépeket.

(#2255) grunge válasza Maxxter (#2254) üzenetére

grunge
(PH! addikt)

probáljátok meg azt, hogy csak a procit cserélitek ki!

(#2256) buherka válasza grunge (#2253) üzenetére

buherka
(PH! kedvence)

Jól emlékszel :K :K :K

Vitte a 8X400-at, mint a huzat a kis E4400-es...[link]
1.35V kellett neki ha jól emlékszem és a NB-nek is 1.35V-ot adtam ;)

Okos ember a más kárán tanul, a buta a sajátján, a hülye a sajátján se.

(#2257) grunge válasza buherka (#2256) üzenetére

grunge
(PH! addikt)

igen,igen, és 10k mem olvasás, erre is emlékeztem:) az 1.35 meg az e6600 alapfesze...:)

(#2258) Maxxter válasza grunge (#2255) üzenetére

Maxxter
(senior tag)
LOGOUT blog

Átjött Wikuzz, de le nem írom, hogy mire jutottunk, mert baromi hosszú. Majd ő leírja. Nekem, neki is elege van ezekből a szarokból!!!!!!!!!! :)) :DD

(#2259) Maxxter válasza grunge (#2257) üzenetére

Maxxter
(senior tag)
LOGOUT blog

Kérem szépen, kinek 1.35V az E6600 alapfesze??? Mert nekem nem. . . valami 1.2V-ot írogat ki nekem a bios, meg everest is. Lehet hogy a tiédnek annyi, de kérem ne általánosítjunk :DDD

(#2260) Wikuzz89 válasza Maxxter (#2258) üzenetére

Wikuzz89
(kvázi-tag)

MAjd holnap leírom...mára kész vok teljesen De a 492es Valide-ot feltolhatod ;]

Én nekem van egy nézetem, h nem a p*na forog a világ körül, hanem igenis a világ forog a p*na körül.

(#2261) Maxxter válasza Wikuzz89 (#2260) üzenetére

Maxxter
(senior tag)
LOGOUT blog

tényleg :)

(#2262) Maxxter

Maxxter
(senior tag)
LOGOUT blog

492

(#2263) grunge válasza Maxxter (#2259) üzenetére

grunge
(PH! addikt)

ja sorry! :)) a VID-je 1.325 V! ez eléggé általános:D amugy EIST, és C1E miatt 1.128ra is lemegy, kihasználtságtol függöen!

(#2264) grunge válasza Maxxter (#2262) üzenetére

grunge
(PH! addikt)

faxa, megy ez gyerekek! gondolom valami banális dolog lehetett:) amugy beállitásokat is mellékelhetitek majd! :)
mehettek pihenni, munka vóóót' :D

[ Szerkesztve ]

(#2265) Maxxter válasza grunge (#2264) üzenetére

Maxxter
(senior tag)
LOGOUT blog

Neken nem EIST miatt megy lene 1.2V-ra :P

Ne olyan gyorsan, várd meg amíg Wikuzz leírja a story-t. Lesz majd itt még röhögés :DD
Beállítások annyi, hogy 1.58V EIST C1E kikapcsolva és elkezdtük hajtani az erősen kevert konfigot. Ez lett a vége.

(#2266) Wikuzz89 válasza Maxxter (#2265) üzenetére

Wikuzz89
(kvázi-tag)

bocs srácok, most kelltem fel! nah szóval... Maxxterral összedobtuk a gépünket; az 1. próba az volt, h az én procimat beraktuk az ő gépébe és megnéztük, h nem-e a proci fogja vissza a lapot! belöttük szépen és asszem vmi 1600ig meg is néztük, azaz ment, eléggé ment! következő lépés, az ő procija az én lapommal és memómmal! a végerdmény az a 492... az az a lap az hasít, nagyon! Szóval arra jutottunk, h az én lapomba megy az ő procija az övébe meg mind2! következő lépés, h az én gépemet összeraktuk és láss csodát az én lapom az én procimmal elkezdett hasítani... azaz az ő e6600osa adott egy pofont a lapnak és elindult! Nagy boldogság, fülig érő szájak... hát akkor rakjuk össze a gépeket az menjünk is haza! összerakom, mondom azé egy gyors bepöcentést azé csináljuk az enyémmel! És baszki...ismét csak 1330ba ütköztünk :W ! itt má rágtuk a kefét rendesen; próbáltuk úgy hgy az ő videókártyájával, tápjával, az uv-kat is kinyomtuk, kihűztuk a vinyót meg a dvd írót is de semmi... :O ! szóval most úgy állok, h a ház lesz a hibás, és kikell vegyem a házból a gépet h meginduljon! nemsoká neki is esek :DDD valaki megmagyarázná ezt?

Én nekem van egy nézetem, h nem a p*na forog a világ körül, hanem igenis a világ forog a p*na körül.

(#2267) Wikuzz89 válasza grunge (#2264) üzenetére

Wikuzz89
(kvázi-tag)

Nem naon buheráltuk a csúcsra járatásnál a cuccot, mondhatni könnyedén emelgettük az órajelet, alapfesz 1500, 1.35V - 1900, 1.58V - 1972!

(#2268) grunge válasza Wikuzz89 (#2266) üzenetére

grunge
(PH! addikt)

nyugodtan lehetne X-aktának titulálni! lehet hogy leárnyékolja az fsb-t a házad, valoban...:) amugy milyen is a keco? nem lehet hogy nagyon melegszik benne a lapocska? :F amugy ehhez tényleg nem tudok mit hozzáfűzni:)

(#2269) Wikuzz89 válasza grunge (#2268) üzenetére

Wikuzz89
(kvázi-tag)

paranormális az tuti :DDD Tuti h nem melexik... kéz meleg a cucc hajtva is! am most kibányásztam a házból, és rájöttem 1-2 dologra: CSAK 6-os szorzón és 1.35V-os proc feszen lehet truningolni a lapot! 1500ig siekrült eljutnom itthon, 1.5V-on de ha azon elindul, visszavehetem 1.24-re a szorzót visszarhatom 8ra és a procit is letom tenni alapfeszre! de ha vmi megin csak nem kóser, akkor kezdhetek midnet előröl mer képtelenség utána még 1400on is elindítani... ennyi :W ;]

(#2270) grunge válasza Wikuzz89 (#2269) üzenetére

grunge
(PH! addikt)

mindezt melyik biossal? probáld meg hogy mindn felesleges dolgot kidobálsz a gépböl mig probálkozol a tuninggal. nekem mikor evve lszorakoztam az ide-vinyot kellett kivenni, majd mikor beállta tuning visszaraktam és müködött minden.

(#2271) Wikuzz89 válasza grunge (#2270) üzenetére

Wikuzz89
(kvázi-tag)

14es mod, de nem az am itt van a 200-as hsznél, az nem volt olyan jó! kidobtam midnet, még a vinyót is kihúztam, de semmi! Mind1, mostmár xarok bele, elegem van! legalább tudom, h megy majdnem 500at, ami elég sok procihoz! ehhez elég a 1330 is :(((

(#2272) grunge válasza Wikuzz89 (#2271) üzenetére

grunge
(PH! addikt)

miért mi volt a baj avval a biossal? itt elég sokunknak az volt a megoldás! mondjuk én 333*9en hajtom alapfeszen a cuccost, csak nb kapott assszem 1.35öt

(#2273) Wikuzz89 válasza grunge (#2272) üzenetére

Wikuzz89
(kvázi-tag)

azzal nem ment a cucc 9x332 -t, csak 10x300at! ennyi, ha majd unatkozom lehet megnézem, hátha a fentiek tudatában előrébb tudok lépni! de azt még mindig nem tom hgy a 15ös mod mért nem ment, csak alapórajele...ez még mindig egy rejtély a számomra! jó mondjuk nem az 1etlen :DDD

(#2274) grunge válasza Wikuzz89 (#2273) üzenetére

grunge
(PH! addikt)

hát hallod, tényleg lövésem se:) 15mos se rosz sztem...bár külföldi forumokon mind azt olvasni hogy e4***-hez 14-ig jok igazán a biosok, ami a tuningot illeti.

(#2275) buherka válasza Wikuzz89 (#2273) üzenetére

buherka
(PH! kedvence)

Megnyugtatlak...az 1.5-ős ModBios-al nekem sem ment 1Mhz-el sem többet az E4400-es, de a gyári 1.5-el is ez volt a helyzet.

Szóval akár hogy állítgattam feszelgettem, csak alapórajelen volt hajlandó elindulni.
Ez a dolog nekem is fekete lyuk volt :U , de az 1.4-es Mod megoldotta a problémát.

De ahogy olvasgattam neked sem jön össze a tuning. Amúgy nagyon jó az a 10X300 is, amit sikeresen visz a procid. :K

[ Szerkesztve ]

(#2276) Wikuzz89 válasza buherka (#2275) üzenetére

Wikuzz89
(kvázi-tag)

Igen, nincs is vele baj, csak itthon amikor sikerül nagynehez berugni 8x375-re érezhetően meggyorsult a gép! És hiányzik az az érzés! Csinálhatna vki egybknt egy 16os modbiost, ha már a 15-sre ennyi panasz van :U ! Valaki nem tudja hogyan kell biost írni?

(#2277) grunge válasza Wikuzz89 (#2276) üzenetére

grunge
(PH! addikt)

jo az a 15ös, csak nem az E4***es prockokhoz! nekem jelenleg az van fennt, és ugyanolyna faxán muzsikál mint a 14mod. biosirás...kéne valami "tuning ebable" opciot beleirni:D én szakállat növesztenék mire tudnék olyat :B

(#2278) buherka válasza Wikuzz89 (#2276) üzenetére

buherka
(PH! kedvence)

Nekem is tetszene egy 1.6-os Mod verzió, elhiheted...főleg mert már E8-asom van.
Az 1.6-os Bios-al már 0.5-es lépésekben lehet állítani a szórzót az E8200-es procimnál.

Hiába állítom mundjuk 7.5-re a szórzót akkor is 8-as szorzóval indul a deszka...kicsit zizi ez a bios, de kénytelen vagyok ezt használni, mert mással nem indul a deszka :B

Vagy már jöhetne az 1.7-es...főleg mert már adja ki az Intel a 7-es szériát :U

(#2279) grunge válasza buherka (#2278) üzenetére

grunge
(PH! addikt)

feles szorzó álitás? micsoda ujitáspk, azta!:) mondjuk 5feles ide!:D

(#2280) buherka válasza grunge (#2279) üzenetére

buherka
(PH! kedvence)

ja...jó kis újítás...főleg ha szart sem ér :DDD

(#2281) Quan-Chi

Quan-Chi
(őstag)

üdv mindenkinek! gépújítás előtt állok! és most komolyan gondolkodok hogy AW9D-MAX lapot vegyeg vagy IN9-et vagy P5K pro-t! szivem szerint 975, szemem szerint N650, eszem szerint P35 ... :D veleki megtudná mondani h azonos konfig esetén mennyivel jobb egy p35 egy Nforce650-től? :C

kajaidőben kérem ne zavarjanak! 8:00-22:00

(#2282) grunge válasza Quan-Chi (#2281) üzenetére

grunge
(PH! addikt)

szia! többi komponenes mi lesz? 975 felejtös, ujabb procikat nem is kezeli, azt nem javasolnám! mi evvel a lappal maximálisan meg vagyunk elégedve, semmi parasztvakitás nincs rajta, jol néz ki, stabil, gyors, memoria kezelésben verhetetlen! olvass vissza, buherka kolléga 10k-t csinált mem olvsásban everestben 400as fsb-vel...a lap stabil, E6***-osokat szereti, E8***as-okat meg különösen :) amugy látványos fps beli különbségeket nem fogsz kapni bármelyiket is választod! itt szeressük ezt a lapot! :)

(#2283) Wikuzz89 válasza Quan-Chi (#2281) üzenetére

Wikuzz89
(kvázi-tag)

Jaja, nagyon jó kis lap ez, főleg a 939-es dfi-m után! nagyon stabil, ha kinyom a memók szemét se roskad össze kékhalállal! Ha e4xxx-s procit veszel akkor csak 4500 -ast vagy fölötte lévőt, mer lehet hgy meggyűlik a bajod a tuningnál! Meg ha ár/értéket nézel, akkor ennél nincs jobb lap! ABIT :DDD

(#2284) grunge válasza buherka (#2280) üzenetére

grunge
(PH! addikt)

hát látod...enniyt a mai géniuszokrol :DDD van egyáltalán vmi core proci aminek van feles szorzója?:)

(#2285) buherka válasza Quan-Chi (#2281) üzenetére

buherka
(PH! kedvence)

Cső...

Ahogy a többiek mondták nincs semmi gond a deszkval.
Stabil gyors és megbízható. Nem egy csúcs tuning deszka, de azért szégyenkeznie sem kell.
Kis ízelítő: [link] [link]
Mind a kettő az én eredményem ezzel a lappal. Szóval az is hülyeség amit sokan állítanak, hogy az 500-as FSB-t nem viszi az Nforce.
Nekem már lassan 1 éve meg van, de ilyen stabil lapom még nem volt, mint ez. :K

(#2286) Maxxter

Maxxter
(senior tag)
LOGOUT blog

Nekem csak ennyit olvasott:
[link]
:O :O :)

(#2287) grunge válasza Maxxter (#2286) üzenetére

grunge
(PH! addikt)

"csak":) aztaakurvaaa ;]

(#2288) Maxxter

Maxxter
(senior tag)
LOGOUT blog

Nem tudom, mi van ezzel a szarral, de bármit csinálok vele mindig instabil. Hiába veszem vissza alapra, adok neki olyan veszeket amikről még hallani sem hallott akkor is instabil. Frissítettem biost is, de semmi. Fingom sincs, hogy mi baja van. Nekem gyanús, hogy proci bajom lesz. Remélem, hogy meghülyült, meg ami még érdekes, hogy alapon terhelés nélkül 40 fok. Látom, hogy mi a következő amit cserélek, már 110%-ra.

(#2289) buherka válasza Maxxter (#2286) üzenetére

buherka
(PH! kedvence)

szép kis eredmény...faxa :K

(#2290) grunge válasza Maxxter (#2288) üzenetére

grunge
(PH! addikt)

hütö jol felfekszik a proci sapijára? az a 40fok idle-ben nagyon sok, pláne egy ninjával...csinálj egy cmos-cleart, ugy 5-10 percig rakd át azt a jumpert, aztán löjj be mindent alapra.

(#2291) grunge válasza buherka (#2289) üzenetére

grunge
(PH! addikt)

azért megnézném milyen értékek lesznek ott 8*500on! :)

(#2292) buherka válasza Maxxter (#2288) üzenetére

buherka
(PH! kedvence)

Hát igen... ez már mással is előfordult, de nem feltétlen Abit lappal, hanem mással...ezt nevezik processzor degradációnak [link] ami sajnos nálad is van.
Más nyelven szétfeszelted a procit :(((
Ezért nem szabad pl. használt procit venni, meg túl nagy feszeket adni neki :U

De ne legyen igazam :R :R :R

(#2293) buherka válasza grunge (#2291) üzenetére

buherka
(PH! kedvence)

Én is hiába állítom 8X500-ra a 8-ast, nem lesznek jobb eredményeim az Everest-ben, mivel nem megy a ramom 1000-et 1:1-ben.
Maradok a jól bevállt 8X400-nál. :K

(#2294) Maxxter válasza buherka (#2292) üzenetére

Maxxter
(senior tag)
LOGOUT blog

A proci jó kézből jött, csak alapon volt használva. Nehogy azt mond hogy az 1.4V sok az 1.35V helyett. Ha megkinyírtam akkor ilyet csináltam. Eddig nem sikerült, megy gariba vagy eladom.

(#2295) grunge válasza buherka (#2293) üzenetére

grunge
(PH! addikt)

nah, akor az enyéimmel kéne megnézni azt:) 5-5-5-15-ben sem viszi kis fesz emeléssel?

(#2296) Quan-Chi

Quan-Chi
(őstag)

én most jelenleg egy IN9 + X6800 + 2x1gb A-data 1066EE + 9600gt konfigra gondoltam :) remélem összejön, csak előtte el kell passzolnom a P4-es konfigom ... ha esetleg valakit érdekel egy CanterWood-os csoda szóljon :C

[ Szerkesztve ]

(#2297) grunge válasza Quan-Chi (#2296) üzenetére

grunge
(PH! addikt)

x6800? ammeg mi, és menniért adják?:)

(#2298) Quan-Chi válasza grunge (#2297) üzenetére

Quan-Chi
(őstag)

az core2duo proci E6800extreme edition = X6800, nincs szorzózár, alapból 2930-on megy asszem! olyan 35k körül láttam használtan itt PH-n :)

(#2299) Maxxter válasza Quan-Chi (#2298) üzenetére

Maxxter
(senior tag)
LOGOUT blog

Szerintem valamire rosszul emlékszel, túl olcsó, ha még 30k-val drágább lenne az már valamennyire reális, szerintem.

(#2300) Gabisan

Gabisan
(kvázi-tag)

Szia Grunge es Buherka!
Szeretnek kerni a 14-es modbioshoz egy linket.Elore is koszi!

Hirdetés

Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.