A 3DMark Vantage listára kerülés feltételei
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
További témák
Videokártyák
Lapcsalád ajánló
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Adok-veszek témák
Hardver apróhirdetések
Téma összefoglaló
helkis
(PH! addikt)
tudom hogy sok.. épp azért mondom, hogy elég már a sok tesztelésből, nagyon bediffundáltál a dobogóra.. ![;]](/dl/s/v1.gif)
(112945) - ''Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!''
jó buli lenne 
ha lesz vga potom megdumálhatjuk.
Xtreme 3D Team Hungary VIP- I'm not impressed.Not even a little.
Megbeszéltük. 
Xtreme 3D Team Hungary $ A tudatlanság áldásos.....
Sziasztok!
Szeretném az alábbi eredményemet a tuningos listára feljegyeztetni. ( persze ha érdemes rá
)
E8500 4GHz (8*500)
Sapphire HD5770 512MB rev.3 960/1445 gyári hűtés.( lehet menne többet is de CCC ennyit enged )
Catalyst 10.4
RAM 1000MHz 5-5-5-15
üdv.: smiti
Fractal Design Arc Midi házam elcserélném CM HAF XB-re vagy eladó !

popey37
(őstag)
le kell lombozzalak de a cpu-z memory fül hiányzik ....
üdv
felekrülhetnék én is a listára? 
mit kell megnyitni a ventidzs után a cpu-zben? és a fícsör teszteket le kell nyomni? 
u mad ?

helkis
(PH! addikt)
Srácok, most komolyan, aki fel akar kerülni a listára, az nem nézi meg a már ott szereplő eredményt/képeket?? 
az alapján egyértelmű, hogy mi kell a felkerüléshez
+ nvidiánál: "fizika off" = CPU
[ Szerkesztve ]
(112945) - ''Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!''

cyberkind
(őstag)
Üdv !
Szerintetek ez jó eredmény ?
Az 5970-en a ram-nak 5 MHz-et adtam, hogy 2d-s órajel 400/1015 legyen, ezen kívül, csak a proci van meghúzva !
"A hazugság egy remek sztori, amit valaki elrontott az igazsággal" HIRDETÉSEIM : http://hardverapro.hu/aprok/keres.php?suser=cyberkind&sival=&sctyid=&scmpid=&ssell=

cyberkind
(őstag)
5970+5870 crossfire q9550 mellé?
hmm

cyberkind
(őstag)
Mi van vele ? 
A Corei 7-tel biztos többbre mennék a játékokban, mert 4.2 GHz - 4.4 GHz-et is mennek, de ezért nem akarok MÉG váltani ! 
Amúgy jó az eredmény ? 
[ Szerkesztve ]
"A hazugság egy remek sztori, amit valaki elrontott az igazsággal" HIRDETÉSEIM : http://hardverapro.hu/aprok/keres.php?suser=cyberkind&sival=&sctyid=&scmpid=&ssell=
túl sok a gpu power.

cyberkind
(őstag)
Lehet hogy vak vagyok, de hol látod a gpu power-t ? 
esetleg a CPU-d nem használja ki a 2 VGA-t, vagy arra gondolt, hogy sok a GPU pont a CPU ponthoz képest 
u mad ?

cyberkind
(őstag)
Vagyis jó az eredmény ?
ha már ennyire erre akarunk kilyukadni akkor nem nem jó mert cpu limitált.

cyberkind
(őstag)
Egy LGA775-ös procihoz képest, meg nem rossz !
Ahhoz képest is hogy limitált, a GPU pontszám ugyancsak nem rossz !
Saját véleményem ! 
Ez nem Vantage !
És ez milyen, a procihoz képest ?
[ Szerkesztve ]
Egy LGA775-ös procihoz képest, meg nem rossz !
minden relatív..
Hát igen, minden relatív, mert egy 3770-en járatott q6600-hoz képest jó eredmény. Viszont a q6600 jó esetben megy 4ghz-en, egy q9550 pedig simán megy 4ghz felett, szóval......
Illetve ha tuningos eredményeket rakunk be, akkor ne sajnáljuk az alkatrészeket, és ne 3800 körül menjen az a proci, mert rossz ránézni.
1,5V alatt nem tuning a tuning. 
Szeretem, amikor nem tudják egyesek felfogni, hogy kevés az adott proci, a vga(k)hoz. Jelen esetben 5970+5870-hez, legalább egy olyan i7 dukál, ami nem alapon jár........
Szerk.: q6600-ról i5 750-re váltáskor, nem hittem a szememnek úgy begyorsult minden, pedig mindegyik 4 magos, dualch. ram, stb.......
[ Szerkesztve ]
Majd javítom magam
[ Szerkesztve ]
" A bugyi nem a legjobb dolog a világon, de közel áll hozzá "

TTomax
(PH! kedvence)
Hát azért én ezt megcáfolnám... nekem volt q9550-em X48-ban...az nem hogy 4Ghz-et de még 3.8-at is éppen vittem,adhattál te neki 2V-ot is...
A másik ami szemet ütött... 1.5V alatt nem is tuning a a tuning..majd egyszer szépen elszáll valamid akkor is jusson eszedbe...
tőled se vennék amúgy használtan semmit,az biztos... ![;]](/dl/s/v1.gif)
"Senki nem tud olyan nagyot ütni mint az Élet,de nem az számit mekkorát ütsz hanem hogy mennyi ütést állsz ki mikor talpon kell maradni!Birni kell a pofont és muszáj menni tovább!Csak igy lehet gyözni!"
Most nem a szélsőségekről beszélek. Elmondható, hogy általánosságban mennek 4ghz-en a q9550-ek.
Egyébként komolyabb tuningról beszélek, nem pedig "optimalizált tuningról", mint pl. egy 24/7 beállítás. Ha van megfelelő hűtés, akkor miért ne lehetne egy i7-es procinak 1,5V-ot adni, amikor az intel spec szerint 1,55V a max?. Mindent ésszel kell csinálni. 
"tőled se vennék amúgy használtan semmit,az biztos."
Nem tudom miért mondja mindenki ezt......
Csak teszt erejéig feszegetem a határokat. Mindennapi használatra nyilván nem kap a vga 1,4V-ot és a proci 1,5V-ot.
Ha már itt tartunk volt anno, egy 900-as celeronom, aminak ha jól emlékszem 1,75V volt a névleges feszültsége. Egy véletlen folytán több napon keresztül üzemelt 2,8V-on, és semmi baja nem volt (azt tegyük hozzá hogy olyan szar lapom volt hozzá eredetileg, ami nem engedte rendesen állítani a feszt, és ki kellett törni pár megfelelő lábat a cél érdekében, aztán lett hozzá egy másik lap, azon pedig ilyen lábkiosztással 2,8V volt a def., amit csak később vettem észre.). Ha jól emlékszem intel szerint 2,1V volt a max annak a procinak.
valóban minden relatív mert egy 3.7ghz-es 920 hoz képest meg gyenge.
de szerintem világos volt hogy nem az eredményt becsméreltem le hanem arra akartam rávilágítani hogy semmi értelme 3 ilyen izmos gput egy ilyen procival hajtani vantageban.
az lehet hogy a mindennapokban nem durva a limit de ez a vantage topik innentől engem a mindennapos használat nem érdekel.
az új architektúra nyilván gyorsabb, de spec ha a cpu scoret nem nézzük, egy 4.3-as 920 egálban van egy 4.3 as gufltownnal ....
csak ugyebár a gulf a másfélszeresét nyomja cpuban.
kicsit később lövök egy warmup quadfire eredményt 
Pontosan ez a lényeg. 
Várom az eredményt. 

cyberkind
(őstag)

TTomax
(PH! kedvence)
fiziksz a gpu-n volt,nem a cpu-n... nem is listaképes...
"Senki nem tud olyan nagyot ütni mint az Élet,de nem az számit mekkorát ütsz hanem hogy mennyi ütést állsz ki mikor talpon kell maradni!Birni kell a pofont és muszáj menni tovább!Csak igy lehet gyözni!"

cyberkind
(őstag)
Tudom, nem a lista miatt raktam fel ! 

TTomax
(PH! kedvence)
Ha tudod akkor mi volt a kérdés???? 

SzlobiG
(PH! félisten)
Hatalmas CPU limit van, szal 3dmarkba ne várj sokat...
<---Train With Max--->
Ne kíméld, vantageben meg se állj 52k-ig. 
Egyébként mi az a biostar lap ott az asztalon, csak nem visszaváltasz AMD-re? ![;]](/dl/s/v1.gif)
Egyébként mi az a biostar lap ott az asztalon, csak nem visszaváltasz AMD-re?
szerdai kellék
amúgy a rampage valamiért nem látja a 3.4 slotban a vgakat szóval max 1-2 be tudnak menni úgy meg rohadtul fűteni fogják egymást.
jó lenne ezt szerdáig meg tudnám oldani ....
ma inkább estefelé tesztelek mert meglepően meleg van ..

gombcomp
(senior tag)
Ezek hogy állnak?
[ Szerkesztve ]
"Ha őseink is elszaladtak volna, valahányszor nehéz idők jöttek, ma üres lenne ez az ország." - Wass Albert
Látom készülsz, szép móka lesz! 
Szeretni nem kell, arra van más! Tisztelni a másikat, az az erény igazán!
ha az összes engedélyezve van az uccsó két slot akkor sem működik, de találtam egy szösszenetet, lehet a windows energiagazdálkodás szól bele.
most tesztelem az asus kártyát de majd mindjárt rebootolok meglátjuk ez megoldja e.
jones965
de még milyen

a 4870-em bootol mindegyik pcie slotban, de egyik 5970 sem bootol a 3-as 4-esben ...
pedig örülnék neki ha nem kéne az 1-2es kettesben járatni őket, mert az 8*8 pcie slotot és fokozott melegedés jelent :S

gombcomp
(senior tag)
Próbálj neki a "molex tápcsatikon" plusz feszt adni.
Mellesleg lehet,hogy mindenképpen kell hogy az "egyesben" is legyen kártya.
Amúgy konfig módosításnál sokat molyol a lap... 
[ Szerkesztve ]
"Ha őseink is elszaladtak volna, valahányszor nehéz idők jöttek, ma üres lenne ez az ország." - Wass Albert
nem segített... igaz csak a 2. plugba tettem, majd kipróbálom nemsokára hogy megy e ha mindkettőben van.
lehet ez lesz a megoldás mert a 4870 nel működik tehát a slot ép. 
Asus 5970 1000/1160 GT2 ok

cyberkind
(őstag)
Nem a 3DMark-al játszom ! 
Ígéretes lesz. 
Szeretni nem kell, arra van más! Tisztelni a másikat, az az erény igazán!
így az 1-2 slotban nem a legjobb de ígyis valami brutálisak ...
HX 1000 pörög rendesen

joshua7
(PH! kedvence)
nekem volt q9550-em X48-ban...az nem hogy 4Ghz-et de még 3.8-at is éppen vittem,adhattál te neki 2V-ot is...
Mert az X48-nak vége volt, mint a botnak 450-470Mhz körül. York-hoz magas fsb-re P45 kell. 
Semper Fi
Mellesleg lehet,hogy mindenképpen kell hogy az "egyesben" is legyen kártya.
most látom csak hogy módosítottál.
az első körben amikor még nem tudtam a problémáról, így indítottam de a másik kártyát nem is látta a windows...
tehát ha 1-3 ban vannak a kártyák akkor van kép is, be is bootol rendesen csak éppen a második kártyát nem használja a rendszer...