Zúz a Modern Warfare 2

Hirdetés

Elemzők a múlt heti megjelenés előtt azt jósolták, hogy bevételi csúcsot dönt a Windows, Xbox 360 és PlayStation 3 platformra kiadott Call of Duty: Modern Warfare 2 című lövöldözős játék: igazuk lett. A realista erőszak-ábrázolás miatt Európában csak 18 éven felülieknek árusítható first-person shooter startja a hollywoodi kasszasikerfilmekével összevethető árbevételt hozott a kiadó Activisionnek. Az első nap csak az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban 4,7 millió darabot adtak el belőle, 310 millió dollár értékben, az első öt napban pedig a globális forgalom 550 millió dollárig (körülbelül 99 milliárd forint) emelkedett.

A korábbi rekorder, a tavaly májusban kiadott Grand Theft Auto IV a nyitónapon világszerte 3,6 millió példányban fogyott és közel 310 millió dollárt termelt, az első héten pedig valamivel több mint 500 millió dollárig jutott. Összehasonításként: minden idők legsikeresebben rajtoló mozija, a Harry Potter és a félvér herceg a bemutató hétvégéjén 394 millió dollárt hozott.

Az új Call of Duty-epizód sikere a kiadó Activision számára kulcskérdés – mutatnak rá elemzők –, mivel a cég negyedik negyedéves nyereségének oroszlánrészét ez a játék termeli ki. Ennek fényében válik érthetővé, hogy a vállalat a rekordbevétel ellenére miért aggódik a még mindig gyenge fogyasztói költési kedv miatt. Elemzők úgy számolnak, hogy a 60 dollár körüli áron forgalmazott játékból az év végéig 11-13 millió darab fogy majd.

Azóta történt

Előzmények