Megjött az élő videó a YouTube alkalmazásba is

Ők sem akarnak lemaradni: a hatalmas felhasználói bázisra építve versenybe szálltak mobilon is.

A kaliforniai Anaheimben tartott VidCon konferencián jelentette be Susan Wojcicki, a YouTube vezetője, hogy mostantól a YouTube mobilos alkalmazás is támogatja az élő videóadásokat.

Épp tegnap számoltunk be arról, hogy a The Wall Street Journal információi szerint a Facebook is gőzerővel fejleszti és reklámozza hasonló szolgáltatását, de a Twitter is nagy erőforrásokat fordít a tavaly felvásárolt Periscope népszerűsítésére (pl. bekapcsolódtak az amerikai elnökválasztási kampányba, illetve helyet adnak politikai témájú adásoknak) – vagyis éles a verseny ebben a szegmensben, melynek ugrásszerű fejlődését a mobilhálózatok erőltetett ütemű fejlesztése tette lehetővé.

YouTube Live
[+]

A hivatalos blogban kitérnek arra, hogy a YouTube úttörő volt az élő videók bevezetésénél, még a trend indulása előtt, 2011-ben bevezették ezt a szolgáltatást – ugyanakkor a mobilos változatban mindez eddig nem volt elérhető.

YouTube Live
[+]

Fontos különbség lesz, hogy a YouTube streaming adásainál a felhasználók nemcsak hangulatjelekkel reagálhatnak a tartalmakra, hanem élőben kommentelhetik ezeket, illetve a videómegosztó oldalról ismerős összes funkció is rendelkezésre áll. Abban is különbözik a konkurenciától, hogy nem egy közösségi oldal bázisára épül, ám maga az oldal viszont roppant népszerű, a rögzített videók piacán gyakorlatilag egyeduralkodó, emellett – ahogy ezt ki is emelik a közleményben – igen komoly szakmai és technológiai háttér áll rendelkezésükre.

Az alkalmazás használata roppant egyszerű: egyetlen kattintás, majd a borítókép kiválasztása után már indítható is az élő adás.

Az elérhetőségről nem szól a hivatalos blog, de több mint valószínű, hogy fokozatosan, a következő frissítéssel érkezik az új funkció.

Azóta történt

  • A YouTube első ötvenmilliós csatornája közelít

    Még soha, egyetlen felhasználó csatornájára sem iratkoztak fel ötvenmillióan. A top tíz harminc százaléka nem zenész.

  • Így készül a távirányítós bulldog

    Egy fickó túl sok rajzfilmet nézett, úgy döntött egy botra függesztett virslivel hackelné meg a kutyáját. Lézervágót és Arduinót használt.

  • Egy leiratkozás kettőt ér a YouTube-on

    A 4Chan trolljai hozták nyilvánosságra azt a hibát, amivel az őrületbe kergetik a videómegosztó portál felhasználóit.

Előzmények