Harmincmillió dollárt érő sci-fi a YouTube-on

Megérte a YouTube-bal próbálkoznia Fede Alvarez uruguayi rendezőnek és producernek, mivel a novemberben feltöltött, öt percnél is rövidebb, összesen 300 dollárba kerülő filmje (Ataque de Pánico!), melyben robotok rombolják le Montevideót, nem csak hogy kiemelkedő látogatottságot ért el, hanem meghozott számára egy zsíros hollywoodi szerződést is.

A valóban hihetetlenül professzionális módon elkészített rövid film népszerűsége ugyanis felkeltette Sam Raimi (Pókember, Evil Dead) érdeklődését, s olyan jónak találta, hogy felajánlott Alvareznek egy 30 millió dolláros szerződést egy nagy mozifilm elkészítésére.

Alvarez természetesen nagy örömmel fogadta az ajánlatot: „Csütörtökön töltöttem fel a filmet, s hétfőn már tele volt a postaládám a hollywoodi stúdiók ajánlataival” – nyilatkozta a rendező a BBC-nek.

A leforgatandó filmmel kapcsolatosan annyit várnak el tőle, hogy a sci-fi műfajában készítse el, s a történet Uruguayban és Argentínában játszódjon. Alvarez ezzel kapcsolatban azt mondta, hogy nem az őt híressé tevő rövid filmet bővíti ki, hanem teljesen új koncepcióval áll elő.

Azóta történt

Előzmények

  • A 2009-es év YouTube-slágerei

    Leg, leg, leg: A világ legnépszerűbb videomegosztója publikálta az idei év legnézettebb és legkeresettebb tartalmait.

  • Tévét indít a YouTube?

    Egy online tévé létrejötte nemcsak a videomegosztó gazdaságos működtetését tenné lehetővé, hanem végre békét hozna a Google és a médiacégek között is.

  • Magától feliratozza a videókat a YouTube

    A cél szokás szerint nagyralátó: minden videót mindenki számára érthetővé tenni. Elkezdték.

  • Full HD videók a YouTube-on

    A videomegosztó lejátszója a jövő héttől ezzel a formátummal is megbirkózik. A régebben feltöltött anyagokat újrakonvertálják.