Hirdetés

Hogyan állítsuk át a kikapcsoló gombot Vista alatt?

A Start menüre kattintva a keresési mezőtől kicsit jobbra található egy gomb, amely alapértelmezés szerint sárga színű, és nem kikapcsolja, hanem alvó állapotba helyezi a gépet. Ez annyit tesz, hogy minden megnyitott programunk helyét és állapotát elmenti, hogy a rendszer felélesztésekor ott folytathassuk a munkát, ahol abbahagytuk. Ez hasznos funkció, de ha jobb szeretjük kikapcsolni a gépet, módosíthatjuk a gomb funkcióját.

Nyissuk meg a Vezérlőpultot, és az elemet ábrázoló ikont („Energiagazdálkodási lehetőségek”) válasszuk ki. Kétszer rákattintva megjelenik egy lista, amely a választható energiagazdálkodási sémákat mutatja – mindegyik alatt ott található a „Séma beállításainak módosítása” lehetőség. Az aktuálisan kiválasztott és éppen használt séma alatt lévőre kell ezúttal kattintanunk, majd a felugró ablakban a „Speciális energiaellátási beállítások módosítása” sorra.

Az itt megjelenő a listán gördítsünk le a „Tápkapcsoló és fedél” sorhoz, majd ezt nyissuk le: a Start menü kikapcsológombja résznél három állapotot állíthatunk be (Alvó állapot, Hibernálás és Leállítás). Jelöljük ki a legalsót, és az OK gomb megnyomásával már aktiváltuk is a módosítást. Ha most a Start menüre kattintunk, láthatjuk, hogy az előbb még sárga ikonunk átváltott pirosra, és immáron nem alvásra kényszeríti a gépet, hanem minden alkalmazást bezár, és teljesen leállítja a rendszert.

Azóta történt

  • A lassú Vista miatt perelik az Acert

    Olyan notebookokat forgalmaz a tajvani vállalat Vistával, melyekben kevesebb memória van a Microsoft által előírtnál – állítja egy panaszos vásárló. Aki szerint ez átverés.

Előzmények