A Windows Update a legmegbízhatóbb

A frissítéseket közvetítő szerverek rendelkezésre állásáról készített statisztikát három operációs rendszer esetében egy svéd vállalat. A webszerverek elérhetőségének monitorozásában utazó Pingdom AB a második naptári negyedévben, áprilistól június végéig figyelte a Microsoft, az Apple és az Ubuntu update-kiszolgálóit, amelyeket ötpercenként pingeltek a világ számos pontjáról.

A reprezentatívnak nem tekinthető vizsgálat azt mutatta, hogy a windowsos frissítésekért felelős infrastruktúra a legmegbízhatóbb: ennek rendelkezésre állása százszázalékos volt, azaz leállást nem regisztrált a svéd vállalkozás. Három hónap alatt összesen 2 óra 34 percet álltak az Apple Mac OS patchelő szerverei, ami 99,9 százalékos elérhetőséget jelent, míg az Ubuntu központi csomagtárolója (repository) összességében több mint egy napon át pihent, és 98,64 százalékos rendelkezésre állással utolsó lett. (Mivel a Linux-disztribúció frissítései számos tükörről beszerezhetők, ez nem jelenti azt, hogy az Ubuntu-felhasználók patchekkel való ellátása lenne a legproblémásabb.)

A Pingdom a fenti vizsgálattól függetlenül nemrég felmérést készített a legnagyobb angol nyelvű híroldalak körében is – ebben az esetben fél évig, január 1-jétől június 30-ig monitorozták a szervereket. Itt az illusztris mezőnyben egyedül a Forbes volt mindig elérhető, de egy óránál kevesebb ideig álltak a New York Times, a CNN és a Washington Post szerverei is. A legtöbbet az International Herald Tribune és a Times volt offline.

Azóta történt

Előzmények