Kiakadt a Windows Live

Közép-európai idő szerint tegnap este fél hét körül a Windows Live működtetéséért felelős egyik szerver meghibásodott, emiatt a rendszer nem volt képes kiszolgálni a bejelentkezésre váró ügyfelek egy részét. A problémának köszönhetően a többi szerver kapta meg az időközben kiiktatott állomás munkáját, így a szolgáltatás lelassult, akadozott. A Microsoft mérnökei egy óra alatt azonosították a hibás kiszolgálót, és kicserélték egy másikra, így viszonylag gyorsan elhárultak az akadályok a normál üzemelés elől. Redmond jelenleg is vizsgálja, mi okozta a szerver kidőlését, az érintett ügyfelektől pedig elnézést kértek a fejlesztői blogban.

Egyes felhasználók azonban be tudtak jelentkezni mobilról a Windows Live felületére, majd egészen sajátos jelenségeket tapasztaltak. Miután beírták a szükséges azonosítókat, a megszokott kezdőoldal betöltődött ugyan, csak éppen nem a saját profiljukban kötöttek ki. A The Register lap egyik olvasója arról számol be, hogy kétszer is megpróbált belépni a hotmailes fiókjába, de minden esetben egy idegen személy felülete került elé a képernyőre. A jelenség akkor következett be, amikor a Microsoft a fent vázolt szerverhibával küszködött.

Redmond vizsgálja a történteket, további lépéseket (így sajtónyilatkozatot is) későbbre ígértek. A cég körülbelül 460 millió egyéni Windows Live fiókot menedzsel.

Előzmények