Hogyan lehetsz isten a Windowsban?

Az év elején villámként futott végig a blogoldalakon a „felfedezés”: a Windows 7-ben is létezik a játékokból ismerős „god mode”, s egy egyszerű trükkel az átlagosnál sokkal nagyobb befolyást szerezhet a felhasználó a Windows testre szabásában, beállításában.

Az elmúlt napok hisztériája lecsillapodni látszik, hiszen azért mégsem a forráskódhoz jut hozzá az ember, ha ismeri a részleteket; mindössze az történik, hogy minimális munkával egy mappába lehet gyűjteni az összes beállítási lehetőséget. Persze ez sem kevés, bár valószínűleg inkább csak a kockákat érdekli, akik pontosan tudják, mit akarnak, mivel járnak a változtatások, s számukra kényelmes mindezeket a módosítási lehetőségeket egyetlen helyről elérni. A próbálgatások alapján mára már világos, hogy a Windows 7-ben alkalmazható módszer a Vista esetében csak a 32 bites verziónál használható, 64-esnél rendszerhibát okozhat, s az XP-nél sem működik.

 

Maga az eljárás roppant egyszerű: létre kell hozni egy új mappát, majd át kell nevezni a következőre: GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C} (a GodMode helyett egyébként bármit lehet írni). Ha az átnevezés megtörtént, a mappa ikonja a vezérlőpultéhoz hasonlóvá alakul, s belépve a felhasználó megtalálja a beállítási lehetőségeket.

Előzmények

  • A Windows 7 nem szereti az Office 97-et

    Sajátos hiba: Ha Windows 7 alá telepítjük az őskövület Office 97-et, az UAC beállításait nem tudjuk megváltoztatni. Szerencsére van megoldás.

  • Toborozzák a Windows 8 fejlesztői csapatát

    A cég egyelőre természetesen még titkolózik, de a figyelem lassanként a következő operációs rendszerre irányul.