Windows 7 kompatibilitást ellenőrző eszköz jelent meg

Hirdetés

A Microsoft Assessment and Planning Tookit 4.0 béta-verziójának segítségével a vállalatok kényelmesen ellenőrizhetik, megfelel-e informatikai rendszerük egyebek mellett a Windows 7 és a Windows Server 2008 R2 által támasztott hardverkörnyezeti követelményeknek. A szoftvereszköz akár 100 ezer hálózatba kötött számítógép feltérképezésére is képes, mégpedig kliensoldali telepítés nélkül – vagyis az alkalmazást nem szükséges minden egyes PC-re installálni az elemzés sikeres lefolytatásához, így a cég értékes munkaórákat spórolhatnak meg.

A program képes részletesen felmérni a hálózati számítógépeket és azok erőforrásait, majd az elvégzett kalkulációk alapján jelentést készít az informatikai infrastruktúráról. A kinyert információhalmaz grafikus formában történő megjelenítése mellett a szoftver szervermigrációs- és konszolidációs tanácsokkal, valamint energiatakarékossági és biztonsági javaslatokkal is szolgál.

A Microsoft június másodikán jelentette be hivatalosan a Windows 7 és a Windows Server 2008 R2 megjelenési dátumait: mindkét termék piaci bevezetése október 22-én kezdődik meg.

Azóta történt

  • Kritikus hiba a Windowsban

    A sérülékenység az XP és az Internet Explorer régebbi verzióinak együttes használata esetén áll fenn.

  • Új elnöke van a Microsoft Windows-üzletágának

    Új emberek nem kerültek a rendszerbe, a régi guruk szervezik át a stratégiát.

  • 2005. július 25.

    A Microsoft útjára indította az Eredeti Windows – valódi előny (Windows Genuine Advantage – WGA) programot, az operációs rendszereit hitelesítő alkalmazást, mely nem csak a jogtisztaságot ellenőrzi, hanem felajánlja a kalózszoftvert használóknak a vásárlással történő legalizálást is.

Előzmények

  • Mégsem tol ki a cégekkel a Microsoft

    A Windows 7 megjelenését követően még 18 hónapig vagy az első javítócsomag érkezéséig díjmentesen visszatérhetünk a jó öreg XP-re.

  • Mennyibe kerül az ingyenes Windows 7?

    A vistás konfigurációkat vásárlók június végétől itthon is kihasználhatják az operációs rendszer frissítését lehetővé tévő programot. A váltásnak azonban vannak költségei.

  • Itt vannak a Windows 7 dobozai

    Ismét zöld, kék és fekete színben pompáznak majd a Windows 7-et rejtő csomagolások.

  • Nem kell várni a magyar Windows 7-re!

    Már a premier napján, október 22-én megjelenik az új operációs rendszer magyar nyelvű változata. Szakít korábbi terjesztési gyakorlatával a Microsoft.