Csak 2011-ben jön a Windows 7 SP1

Windows 7 logóA Microsoft csak jövőre adja ki a Windows 7 és a Windows Server 2008 R2 első javítócsomagját – derítette ki a Silicon.com. A szaklap újságírója a szoftvercég egyik weboldalán, a TechNet Evaluation Centeren publikált FAQ-ban talált rá a pakk megjelenésére vonatkozó tájékoztatásra. E szerint „A Service Pack 1 a 2011-es naptári év első félévében jelenik meg.”

Eddig nem volt ismert, hogy a Microsoft mikor tervezi kiadni a frissítést. A korábbi gyakorlat alapján – a Windows XP esetében nagyjából 10, a Vistánál pedig körülbelül 12 hónap telt el a kiskereskedelmi premier és az első szervizpakk kiadása között – a szaklapok azt valószínűsítették, hogy az idei negyedik negyedév lehet a céldátum.

Tény viszont, hogy nem nagyon van miért sietni. Merthogy az új pakknak köszönhetően a szerververzió funkciói két új virtualizációs eszközzel, a RemoteFX-szel és a Dynamic Memoryval bővülnek, de ezen túl az SP1 semmilyen új szolgáltatást nem vezet be. A Windows 7 esetében a javítócsomag egyszerűen a Windows Update-en keresztül már elérhető frissítések, valamint az ügyfelek és partnerek visszajelzései alapján készült hotfixek gyűjteménye.

A csomag nyilvános béta-verzióját július közepén tették elérhetővé. Ezt a változatot azonban nem otthoni felhasználóknak szánják, és mivel az funkcionális újdonságokat az ügyfelek e csoportja számára nem hoz, nincs is értelme telepíteni. A béta 32 és 64 bites változatban érhető el, de egyelőre csupán angol, francia, német, japán és spanyol nyelven.

Azóta történt

Előzmények