Képernyőfotók és videók a Windows 7-ről

A Microsoft következő operációs rendszerének, a Windows 7-nek első nyilvános tesztváltozata jövő év elején lesz elérhető a cég által megadott információk szerint, ám a korai változatok már sok helyen megtalálhatóak, hiszen az októberi bemutató óta több fejlesztői konferencián népszerűsítették a szoftvert, s ezeken az összejöveteleken a résztvevők meg is kapták a programot, illetve a tesztelőktől is „kiszivárogtak” a telepíthető változatok.

Hirdetés

Amint megjelenik a béta, az IT café is bemutatja majd, de addig is előzetesként néhány cikkre szeretnénk felhívni a türelmetlen érdeklődők figyelmét.

A legfrissebb változatot a fejlesztők egy kínai konferencián mutatták be, s a Windows 7 pre-beta Build 6956 természetesen szintén a neten landolt. A számozásból látható, hogy ez a verzió már továbbfejlesztett változata az októberben bemutatott Build 6801-nek. Erről a programról Adrian Kingsley-Hughes, a ZDNet újságírója készített egy rövid (sebesség)tesztet, melyben a Windows 7 és két Vista-változat képességeit veti össze.

Windows 7 boot

A 6956-os változatot a softpedia is megvizsgálta, s ők méretes, 160 screenshotot tartalmazó képgalériát tettek közzé tegnap. E képek azért lehetnek különösen érdekesek, mivel a 6801-esben a fejlesztők még letiltottak bizonyos eszközöket, méghozzá a leglátványosabbakat, a felhasználói felület újdonságaival kapcsolatosakat, ám a legutóbbi változatban már hackelés nélkül hozzá lehet férni ezekhez a megoldásokhoz (Aero Peek, Aero Snaps, az új tálca – „Superbar” –, Aero Shake, illetve háttérképek). S ez igen fontos, mivel – véli Marius Oiaga – az eddigi tapasztalatok alapján a Windows 7 a Vista tökéletesített változatának tűnik, így az önálló arculat megteremtéséhez elengedhetetlen a saját grafikus stílus, illetve új látványelemek létrehozása.

Windows 7

Az új pre-bétáról videobemutatók találhatóak még a Win 7 blog-on is.

Azóta történt

Előzmények