Webáruház-szoftver kkv-k számára

Kifejezetten kis- és középvállalatok (kkv) számára tervezett webáruház-szoftvert vezetett be a magyar piacra a magyar-görög tulajdonban lévő rEVOLUTION Software. A cseh WebCom által a Microsoft Dynamics NAV (Navision) vállalatirányítási rendszerhez fejlesztett iReady olyan tartalommenedzsment rendszerrel egybeépített e-kereskedelmi megoldás, amellyel egyaránt kialakítható a cég webportálja, B2B vagy B2C webáruháza és intranetrendszere is. A szoftver – kisebb hatékonysággal ugyan, de – képes XML adatformátumban más gyártók ERP-rendszereivel is adatcserét folytatni.

A hazai forgalmazó közleménye szerint a rendszer felépítésének köszönhetően a weboldalak karbantartása nagyon egyszerű, a cég alkalmazottainak csupán a Dynamics NAV és az MS Office kezeléséhez szükséges ismeretekkel kell rendelkezniük: a vállalatirányítási rendszerben létrehozott áruk és azok adatai automatikusan és azonnal megjelennek a webáruházban is. A tartalommenedzsment is egyszerűen, webes felületen keresztül végezhető.

Az iReady a belépési cél függvényében különböző szerepkörökbe sorolja a felhasználókat, amelyekhez egyedi felület alakítható ki, de például az adatokhoz és dokumentumokhoz való eltérő hozzáférési vagy jóváhagyási jog is megadható. Így a beléptető regisztrációt követően az egyes szerepköröknek megfelelően különböző felület és tartalom jelenik meg, például egy üzleti partner esetén egy B2B felület, míg egy magánszemély esetén a vásárlóknak készült webáruház.

Az iReady webáruház egyes elemeinek bevezetése 2 millió forintnál kezdődik, míg a teljes megoldás alapára 4 millió forint, ami speciális, egyedi megoldásokkal kiegészítve akár 10 millió forint is lehet, amire már érdemes pályázati forrást is igénybe venni. A rEVOLUTION ennek kapcsán felhívta a figyelmet arra, hogy a kkv-k számára a vállalatirányítási rendszerek mellett több más informatikai megoldás bevezetéséhez állnak még nyitva GVOP-pályázatok, melyekből összesen mintegy 3 milliárd forint még nem került elbírálásra.

Azóta történt

Előzmények