Veletech: az Audio-Technica standján jártunk

A Samsung-Veletech csarnokban várja a látogatókat az Audio-Technica hazai importőre és forgalmazója, az Audmax Kft., ahol több fej- és fülhallgatót is ki lehet próbálni. Például a méltán népszerű, monitor fejhallgatónak is kiváló M50x-et, ami az előd M50 jó tulajdonságait megtartva olyan újításokat kapott, mint a háromféle lecsatolható kábel, vagy épp a felhasználók igényei alapján újragondolt fejpánt. A már nálunk járt MSR7-et szintén ki lehetett próbálni.


[+]

A tavaly debütált gamer fejhallgatók, melyek ugyan kiválóak voltak akár zenehallgatásra is, a magasra pozicionált mivoltuk miatt nem arathattak átütő sikert. Ezért a gyártó új megközelítést választott, melynek eredménye a nyáron bemutatott Audio-Technica PDG-1, mely kipróbálható a standon elhelyezett szimulátorban is. A tapasztalatok alapján a hangminőség nem romlott, ellenben sokkal kellemesebb árazást kapott, amivel nagyobb sikerrel szállhat harcba a profi minőségre vágyó játékosok kegyeiért.
A szimulátor mellé profi segítség is érkezett, így kérhetnek vezetéstechnikai tanácsokat az érdeklődők Rónai Tamástól, a kétszeres Formula Renault kupa győztes versenyzőtől.


[+]

Azóta történt

  • 1933. január 18.

    Portlandben megszületett Ray Milton Dolby, a modern hangfeldolgozás egyik úttörője. Dolby eredeti találmánya egy, az 1960-as évek végén kidolgozott zajcsökkentő rendszer volt, de az általa létrehozott cég, a Dolby Laboratories aztán később több másik hasonló, a hangvisszaadás minőségét jelentős mértékben javító technológiát is kidolgozott.

  • 1911. január 18.

    Érsekújváron megszületett Csicsátka Antal postamérnök, a segédvivős sztereórendszer feltalálója, az első magyar magnetofon (Vörös Szikra) megalkotója. Kisvállalatát 1949-ben államosították, ebből jött létre a Mechanikai Laboratórium. 1956-ban emigrált az USA-ba, ahol a GE-nél számtalan szabadalmat jegyzett. Angol szakmai beceneve a Mr. Audio volt.