A fantasztikus Veletech

Két legyet egy csapásra – mondhatnánk, hiszen 2014. április 18-án és 19-én másfél napon keresztül várta a telefonokért és más kütyükért rajongó felhasználókat a Millenáris B épülete. Az Okostelefon Akadémia pénteken este várta a látogatókat, míg a Veletech szombaton egész nap.

Nagy érdeklődés mellett zajlott mindkét rendezvény, s újabb rekordot döntött a Veletech a látogatószámot illetően. Véleményem szerint, ha nem húsvét hétvégéjén van a rendezvény, még nagyobb lett volna az érdeklődés.

Hirdetés

Számos telefonos gyártó állított ki a Telenor által szervezett Okostelefon Akadémián. Az események leginkább a 20 éves GSM technológiára történő visszaemlékezés jegyében teltek. A gyártók természetesen hozták a legújabb telefonjaikat, de nagy sikert aratott az öreg mobiltelefonokat kiállító stand is. Másnap még több kiállító érkezett a Veletechre, hiszen a számítástechnikából ismerős cégek is standot állítottak a szombati napra. Külön érdekesség volt a hiper-szuper „ülésrángatós” autószimulátor, az Occolus Rifttel összekombinált autószimulátor és a realisztikus repülőgép-szimulátor is.

Veletech Mozilla

A Mozilla standján Mozilla- és Firefox-relikviákat kínáltunk, illetve kvízekkel próbáltuk munkára fogni a standunkhoz érkezőket. Természetesen jó beszélgetések alakultak ki a Mozillával kapcsolatos termékekkel, a Firefox OS-szel kapcsolatban. Örömünkre szolgált, hogy most már sokkal többen ismerik a Firefox OS-szel szerelt készülékeket. Sokan vásároltak is már ilyen eszközöket, így konkrét kérdésekkel és az 1.3-as szoftverfrissítést hiányolva érkeztek. A jó hír az új szoftververziót keresők számára, hogy a Mozilla 2014. március 17-én elkészült a Firefox OS 1.3-mal, így csak a gyártókon és szolgáltatókon múlik, hogy mikor jelenik meg ez a verzió a készülékeken vagy az idén megjelenő új készülékeken.

Veletech

A Veletech számos más érdekességet kínált az odalátogatóknak, és sikerült még a tavalyinál is színvonalasabb műsort összeállítani. A moddingversenyre jelentkezők gépei mindig különös érdekességei a rendezvénynek, míg érthetően sokakat vonzott a retrósarok múltidézése a számítógépek – számomra is oly kedves – hőskorából.

Egy szó mint száz, gratulálok a szervezőknek, s remélem jövőre még érdekesebb standot sikerül számotokra építeni, de ami a lényeg: Jövőre is találkozunk Veletech!

Azóta történt

  • Novemberben Veletech a PlayIT-en!

    November végén újra lesz Veletech - ezúttal a PlayIT-tel közös helyszínen és időpontban, a SYMA "C" csarnokában, minden eddiginél grandiózusabb méretben.

Előzmények

  • Hazai Mozilla évértékelő – 2. rész

    Egy izgalmas és sikeres év után tekintsük át együtt, hogy milyen eseményeken vettek részt tavaly a mozillás önkéntesek. Mi az, amit sikerült bemutatnunk, milyen programokat szerveztünk. Szerintetek mi az, ami még és már hiányzik?

  • Mosakszik a Mozilla a vezérigazgató lemondása miatt

    A vállalat vezetői igen nehéz helyzetbe kerültek, hiszen Brendan Eich lemondása belehúzta őket egy mély társadalmi vita közepébe.

  • A JavaScript kitalálója a Mozilla új főnöke

    Az új vezető a kezdetektől fogva részt vesz a projektben, a Mozilla Alapítvány egyik létrehozója.