Végre kiderült, mihez kezd a Microsoft a Xamarinnal

A következő hónapok során nyílt forráskódúvá válik a Xamarin SDK (runtime, könyvtárak és parancssori eszközök), jelentette be céget egy hónapja felvásárló Microsoft a Build konferencián- A részletekről John Montgomery számolt be a vállalati blogon. A bejegyzésből kiderül, hogy a Mono Project a .NET Alapítvány gondozásában újra kiadásra kerül az MIT licenc alatt, és hogy a Unity, a JetBrains illetve a Red Hat bekapcsolódik a .NET Alapítvány Technical Steering Group csapatának munkájába.

A Visual Studio Community verziója (egyéni fejlesztőknek és kis csapatok számára ingyenes) teljes funkcionalitással bíró Xamarin eszköztárral bővül. Emellett a a Community kiadású Xamarin Studio (ez az OS X-re írt fejlesztői környezet) a mai nappal a Visual Studio Community-hez hasonló licencet kap, vagyis a legkisebbek ingyen használhatják.


[+]

A Visual Studio Enterprise előfizetők mától térítésmentesen megkapják a Xamarin Enterprise nyújtotta lehetőségeket, a Xamarin Test Cloud használatáért pedig 25 százalékkal kell kevesebbet fizetniük. Azoknak a fejlesztőknek, akik csak a Xamarin Test Cloud és/vagy a University-re van szüksége, ezek használatára külön is előfizethetnek.

Előzmények

  • A Microsoft felvásárolja a Xamarint

    Ballmer távozása óta pozitív folyamatok indultak be a vállalatnál, ami egyre nyitottabbá vált. A .NET megnyitása és az ingyenes Visual Studio után újabb nagy lépést tesznek a redmondiak.

  • Mekkorát fordult a világ: nyílt forráskódon a .NET

    A Microsoft bejelentette, megnyitja a a szerveroldali .NET core stack forrását és elérhetővé teszi a Windows mellett Linux és OS X operációs rendszerekre is. A Visual Studio új verziója, a Community 2013 néhány szabály betartása mellett ingyenesen, szabadon használható.