Vasárnap drónverseny a Velencei tónál!

Néhány hete beharangoztuk már, hogy idén hivatalos hazai bajnoksága lesz azoknak a rádiótávirányítású, multiorotoros repülő szerkezeteknek, amelyeket drónnak hív a köznyelv. Az öt állomásos széria holnap, április 3-án startol a Velencei tó partján, egészen pontosan a Velence Korzó homokja fölött fognak körözni a nagyra nőtt elektromos szúnyogok.


[+]

Múlt héten beszélgettünk az FPVRace Hungary egyik alapító tagjával, ők felelnek a verseny technikai lebonyolításáért. Tegnap már felállították a futamok irányításához szükséges tornyokat, ma a nagyjából 400 méteres pálya vonalvezetését alakítják ki zászlókkal, kapukkal, és beüzemelik az időmérő, illetve fedélzeti kamerás rendszert. Mert egészen komoly közvetítés várható, amit profi csapat készít több kamerával, és a drónpilóták fedélzeti, FPV képét is láthatják majd a nézők.


[+]

A verseny megtekintése ingyenes, aki viszont paddock jegyet vásárol, az bemehet a boxutcába is, hogy testközelből találkozzon a több mint harminc pilótával és a technikával. A verseny mellett többféle kiegészítő program várja a kilátogatókat. Ki lehet majd próbálni egyszerűbb drónok reptetését, lesz bringabemutató, szimulátorok és arcfestés, a megfelelő hangulatról pedig DJ gondoskodik. Maga a verseny délután 2-kor indul több futammal, az első gyakorló reptetések viszont már reggel kilenckor elkezdődnek. Aki teheti, érdemes eljönnie és megnéznie ezt az érdekes újdonságot; bár nem versenyzőként, de mi is kinn leszünk

Azóta történt