Vagy halott, vagy zseniális ötlet a kerékpáros karkötő

A magyar fejlesztők közleményben hívták fel a sajtó figyelmét ara, hogy támogatókat keresnek egy olyan találmányra, mely szándékuk szerint a kerékpározást tenné biztonságosabbá.

Az ötlet a maga egyszerűségében kissé zavarba ejtő, nehéz megmondani, hogy telitalálat vagy pedig érdektelen kísérlet – mint oly sok esetben, amikor nem a technológiai újdonság alkotja a magot, a siker felől az határoz, hogy a kitalálók ráéreztek-e egy tömeges fogyasztói igényre, elég „coolnak számít-e a cucc”.

A Useeme egy LED-es, mozgásvezérelt irányjelző karkötő, ami a hagyományos, karjelzéses indexelést teszi jól láthatóvá. Egy magyar biciklis apuka találmánya, melyet családi csapatával valósított meg. A fejlesztők Hernádról elindulva próbálnak betörni a világpiacra, így az Indiegogo közösségi finanszírozási oldalon augusztus 8-ig próbálják összegyűjteni a gyártáshoz szükséges összeget.

Az első 2000 darab kedvezményes áron azoknak a bicajosoknak jut majd, akik előrendelésükkel beszállnak az eszköz közösségi finanszírozásába, 200 támogató pedig részt vehet az eszköz tökéletesítésében is, ráadásul azelőtt tesztelhetik, hogy a világ bringásaihoz eljutna az újítás.

A Useeme használata és célja egyszerű: biciklizéskor mindkét csuklóra felvéve a megszokott (és a KRESZ által előírt) kézjelek minden irányból jól látszanak majd, hiszen a kar kitartását érzékelve a karperecen körbefutó narancssárga LED-sor automatikusan villogni kezd. A kar jobbra vagy balra kiemelésével lehet működésbe hozni a mozgásérzékelővel ellátott okos kütyüt, mely alkalmazkodik a kéztartáshoz, mindenfajta kormánnyal működik, és a csat nélküli megoldásnak köszönhetően könnyen fel- és levehető.

A pénzgyűjtés még elég csehül áll, a szükséges 25 ezer eurónak még a 10 százaléka sem folyt be a mai napig.

Azóta történt

Előzmények