Valaki nem mond igazat: vagy a UPC, vagy az Orange

A Prohardver UPC-s topikjában írta meg egyik olvasónk tegnap, hogy Romániában élő, az Orange-nál előfizető barátja nem tud sms-eket küldeni neki Magyarországra, mégpedig azért – mint a romániai szolgáltató szóban közölte –, mert a UPC és a MobilRom között sms roamingra nincs szerződés. Megígérték, hogy mindezt írásban is megerősítik.

Hirdetés

Levélben kérdeztük meg a UPC magyar képviseletét, hogy valóban úgy van-e, ahogy a MobilRom képviselője állította. A következő választ kaptuk:

Az idézett fórumbejegyzéssel kapcsolatban a UPC Magyarország Kft. álláspontja a következő:

A hozzászóló tévesen állítja, hogy a UPC Magyarország Kft-nek nincs szerződése az Orange Romaniával (MobilRom). A UPC weboldalán megtalálható a szerződött roamingszolgáltatók listája, amelyen az Orange Romania is megtalálható, ráadásul teljes körű partnerként, ami azt jelenti, hogy a következő szolgáltatásokat biztosítja: hívásindítás, hívásfogadás, SMS-küldés, SMS-fogadás, adatforgalom. Ezek működését a UPC Magyarország szakértői tesztelték és mindegyik kifogástalanul működött.

Nem sokkal ezek után megkaptuk az olvasótól a Mobirom képviselőjének levelét, mely így szól (először olvasónk fordításában, majd eredetiben, románul):

Tisztelt Zsolt Úr,

Ezennel válaszolok az Ön levelére a magyarországi telefonszámra sikertelenül elküldött SMS-eket illetően.

Az Ön engedélyével megemlítem, hogy a PrePay ügyfelek számára elérhető valamennyi ajánlatunk az általános szerződési feltételek hatálya alá esik, amelyek részletei nyilvánosak, és amelyet valamennyi felhasználó automatikusan elfogad a Prepay szolgáltatás használatakor, és amelyeket nem lehet az ügyfelek kérésére módosítani.

Cégünk garantálja a nemzetközi SMS-ek továbbítását azon mobiltelefonos szolgáltatók irányába, akikkel roamingszerződésünk van, és így kötelesek vagyunk vizsgálatot indítani abban az esetben, ha e szolgáltatók irányába történő kommunikáció nem megfelelő.

Az említett esetben a magyarországi szám, amelyre SMS-eket próbál küldeni nem tartozik a partneri hálózatok közé, és ezért nincs egyezségünk az SMS-ek továbbítására.

Bármilyen további kérdése esetén állunk szolgálatára Ügyfélszolgálatunkon keresztül.

Köszönettel,

Alexandru Ene
Problem Solving Executiv

 

Stimate domnule Zsolt,


Raspund sesizarii dumneavoastra privind imposibiltiatea expedierii mesajelor catre numarul international de Ungaria.

Cu permisiunea dumneavoastra as vrea sa mentionez faptul ca orice oferta disponibila clientilor PrePay se supune anumitor termeni si conditii de utilizare, detalii care sunt publice si pe care toti utilizatorii sunt implicit de acord sa le respecte atunci cand utilizează serviciul Prepay, neexistand posibilitatea modificării lor punctuale la cererea clientilor.

Societatea noastra garanteaza expedierea mesajelor internationale spre retelele de telefonie mobila cu, care avem un acord de roaming, obligandu-ne implicit sa efectuam investigatii în eventualitatea aparitiei unor disfunctionalităti de comunicare cu aceste retele.

In cazul de fata numarul catre care incercati sa trimiteti mesaje nu apartine unui operator partener din Ungaria, implicit nu avem acord pentru expediere mesaje text.

Pentru orice informatii suplimentare ramanem la dispozitia dumneavoastra prin intermediul Serviciului Clienti.

Vă mulţumesc,

Alexandru Ene
Problem Solving Executive

Vagyis egy állítás az egyik oldalon, egy ezzel ellenkező a másikon. Döntetlen.

Azóta történt

Előzmények