Ultramodern kórházzá változtatja a Bethesdát a Cisco és a T-Systems

A Cisco Magyarország és a Magyar Telekom T-Systems 120 millió forint értékű informatikai rendszert adományoz a Bethesda Gyermekkórháznak – jelentette be ma a két vállalat. A február 15-én induló fejlesztési projekt keretében a legmodernebb informatikai eszközöket és szolgáltatásokat vezetik be a 171 ággyal működő kórház mindkét épületében. Ez év nyarától többek között új vezetékes és vezeték nélküli hálózat, új számítógépek és nyomtatók, modern klinikai szoftver, betegirányító rendszer, IP-telefónia, a vagyonvédelmet segítő RFID rendszer, távfelügyeleti rendszer és számos más újdonság segíti a betegellátás színvonalának és a működés hatékonyságának növelését.

A projekt célja olyan infokommunikációs rendszer kialakítása, amely a kórház számára jelentős minőségi javulást hoz a betegellátásban, az orvosi munka hatékonyságának a növelésében, a kórház jelentési kötelezettségeinek teljesítésében és nem utolsósorban az erőforrásokkal való hatékony gazdálkodásban. Mindemellett egy olyan példaértékű együttműködési modell jön létre, amely a jövőben számos más magyarországi kórháznál referenciaként alkalmazható a magas minőségű hálózati infrastruktúrák kiépítésére és üzemeltetésére. Hosszabb távon hasonló rendszerek kiépítésével és több kórház bekapcsolásával olyan egységes és hatékony rendszer teremthető meg, amely a hazai egészségügy egészének színvonalát javíthatja – állítja a közlemény kiadó két vállalat.

Az összesen 130 millió forintos beruházást a Cisco Magyarország 65 millió forint értékű eszközzel és 5 millió forint értékű szolgáltatással, míg a Magyar Telekom T-Systems 20 millió Ft értékű eszközzel és 30 millió forint értékű szolgáltatással támogatja. A támogatás keretében 3 évig adja a T-Systems az eszközök üzemeltetését és a szolgáltatásokat. A kórház 10 millió forint önerővel járul hozzá a fejlesztéshez, és emellett további évi 10 millió forintot fordít a rendszer üzemeltetésére. Papp István, a Cisco regionális igazgatója és Tankó Zoltán, a Magyar Telekom vezérigazgató-helyettese, a T-Systems vezetője ünnepélyes keretek között adta át az adományt jelképező csekket Dr. Velkey Györgynek, a Bethesda Kórház főigazgatójának.

A két vállalat közel egyéves mérlegelés után választotta ki a Bethesda Gyermekkórházat. A kiválasztás szempontjai között a jól definiálható projektméret, az átlátható kórházi működési folyamatok, a pozitív vezetői hozzáállás, a kórház részéről a projekt sikerre viteléhez szükséges szakértői háttér biztosítása, valamint a saját hozzájárulás szerepeltek.

„Bár az intézményünk új informatikai rendszere most nagyrészt adományokból jön létre, a hazai kórházak számára a közeljövőben elérhető fejlesztési források révén mások is hasonló modernizálást hajthatnak végre. Így azon túl, hogy ez a beruházás most a mi orvosaink munkáját és kis betegeink gyógyítási feltételeit javítja, a bevezetési és működtetési tapasztalataink a többi kórház számára is mintaként szolgálva az egész egészségügy javulását segíthetik elő” – nyilatkozta Dr. Velkey György, a kórház főigazgatója.

Azóta történt

Előzmények