Újít a Reddit: jön az Upvoted

Új oldalt indít a Reddit csapata, órákon belül élesíthetik az Upvoted kezdőlapját. Az idén tízévessé vált közösségi hírportál fejlesztői most olyan projektbe kezdenek, ahol semmilyen felhasználói interakciót nem terveznek, mégis az olvasókon múlik a tartalom.

A Reddit legérdekesebb, illetve legjobban kibeszélt témáiról írnak majd bejegyzéseket forrásellenőrzéssel és a vitaindító megkérdezésével. A név is innen ered, a felpontozott témák kerülnek majd terítékre, a közösség pedig a /r/upvoted oldalon nyilváníthat majd véleményt.

Az új oldalra vélhetően azért van szükség, mert az utóbbi időben erősen eldurvult a helyzet a Redditen, a csapat pedig több hirdetést szeretne értékesíteni. Az upvoted.com egyfajta kilúgozott, szerkesztett és válogatott mutációja lesz tehát az eredeti oldalnak, ahol infografikákat, interjúkat, híreket, illetve egyéb érdekes tartalmakat találhatnak majd a látogatók.

A készítők szándéka szerint ezzel új hirdetőket, illetve közönséget vonzhatnak magukhoz, akik eddig az erőteljes felhasználói jelenlét miatt távol maradtak. Az Upvoted sokkal inkább hasonlít majd a klasszikus értelemben vett híroldalakhoz, bár a külső megjelenéséről egyelőre nem árultak el semmit az alkotók. Eleinte napi 10-20 anyagot publikálnak majd, a későbbiekben ezt azonban szeretnék negyvenre emelni.

Előzmények