Újabb szabadalmi per az Intel ellen

A széles sávú kommunikációs és multimédiás lapkákat fejlesztő MicroUnity szabadalombitorlási pert indított az Intel és a Dell ellen – írja a New York Times. A megvádolt vállalatok képviselői nem kommentálták a hírt. A MicroUnity ügyét az az ügyvédi csoport képviseli, amelyik az Intergraph nevében korábban – szintén szabadalombitorlási ügyben – sikeresen vette fel a küzdelmet az Intel ellen.

A vállalatot 1988-ban John Moussouris alapította, aki évtizedekkel ezelőtt az IBM-nél tagja volt a RISC számítógép-architektúrát megalkotó csoportnak. A fizikus-mérnök később a MIPS Computer Systems egyik alapítója volt, ahol ő vezette az első MIPS RISC mikroprocesszor fejlesztési munkálatait. A MicroUnityt azzal a céllal alapította, hogy multimédiás lapkákat fejlesszen ki az akkor még gyerekcipőben járó széles sávú kábeles összeköttetések számára.

Noha a vállalat nagyra törő tervei nem valósultak meg, a MicroUnity a mai napig működik, és számos, félvezetőgyártó technológiával kapcsolatos szabadalmat jegyez. A cég most azt állítja, hogy az Intel és a Dell megsérti egyes, a processzorok multimédiás adatok feldolgozására vonatkozó szabadalmait. A per kiterjed az Intel Pentium 4 processzorokban található többszálú szimultán utasításvégrehajtás, a HyperThreading technikájára is.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt