Új tulajdonoshoz került a SourceForge

Csütörtök este jelentették be, hogy új tulajdonoshoz kerül a Slashdot.org és a SourceForge.net. A DHI Group a BIZX leányvállalatának adja el a megállapodás szerint a teljes SlashDot Media csoportot, a vevő név szerint a SourceForge Media LLC lesz. Az akvizíció költségeit és részleteit nem hozták nyilvánosságra.

Hirdetés

A Slashdot továbbra is megmarad annak a technológiai magazinnak és fórumnak amit a fejlesztők az évek során megkedveltek, drasztikus változtatásokat (egyelőre) nem terveznek. A SourceForge azonban elkövetett néhány hibát a múltban (illetve megjelentek olyan versenytársak, mint például a GitHub), ami miatt az emberek egyre kevésbé bíznak benne, ezeket a rossz döntéseket az új tulajdonos "visszacsinálná", az agresszív (és félrevezető) reklámok szinte biztos, hogy el fognak tűnni a forráskódtár szolgáltatásból.

Vissza kell térni azokhoz az időkhöz, amikor még a SourceForge volt az alapvető sztenderd, azt a bizalmat kívánja újra kiépíteni az emberekben a cég, ami a kétezres évek első felében jellemezte a letöltőközpontot. Az oldal renoméját az SCCP-per és a fizetős, zárt kódú programok próbaverziói is rombolták, miközben hasonló profilú, de reklámmentes vagy jóval kevésbé agresszív alternatívák jelentek meg.

A mai napig rengetegen használják a két szolgáltatást, havi szinten átlagosan 30 millió egyedi látogató és 150 millió letöltést generál a SourceForge – írja a közlemény.

Előzmények