A Facebook újra a régi

Hirdetés

Jobb későn mint soha, mondják Mark Zuckerberg cégénél, egy év után visszaállnak a korábbi elrendezésre. Pont egy éve döntött úgy a Facebook, hogy az üzenőfalat galériává alakítja, sokkal nagyobb teret engedve a fotóknak, képeknek.

Ez csak egy konccepció volt, nem sokan próbálhatták ki
Ez egy korai koncepció, nem sokan próbálhatták ki

Valamit mégsem jól csináltak, az emberek egyszerűen nem szerették a tegnapig elérhető kinézetet. Greg Marra, az üzenőfal termékmenedzsere egy interjúban elmondta, hogy „néhány részlet nem működött, és csak útban volt az embereknek”. A legtöbb probléma a baloldali menü felszabdalásával és a szétvágott elemek a hírfolyamban történő elszórásával kezdődött.

A Facebook csak egy saját „asztalt” szeretett volna létrehozni, mondja Marra, de ennek már vége. Csütörtökön este visszatért a klasszikus háromhasábos felosztás. Egy pillanat alatt meg lehet szokni (hiszen korábban évekig nézhettünk már ehhez valami nagyon hasonlót), csak az tűnik fel az embernek, hogy rendezettebb lett a felület. Hamarosan kiderül, hogy ez a lépés segíthet-e abban, hogy a közösségi oldalt hátrahagyó tinédzserek újra divatosnak találják az oldalt.

Azóta történt

Előzmények

  • A Facebookon kívül is van világ, de jóval kisebb

    A magyar internetezők a Facebook után a Tumblr mikroblogra és a Foursquare helymeghatározó szolgáltatásba töltenek fel a legszívesebben tartalmakat, zenét pedig a YouTube-on keresztül hallgatnak a legtöbbet.

  • Nem tud leállni a Facebook

    A Titan Aerospace felvásárlása után atmoszférikus műholdakon keresztül lehet majd Whatsappozni azoknak is, akik eddig nem is álmodtak internetkapcsolatról.

  • A Facebook kukázta a windowsos Messengert is

    Azzal egy időben, hogy az alig használt saját e-mail címet megszüntették, egy másik, hasonlóan kevesek által igénybe vett szolgáltatást is leállítanak.