Új CA-vezetők Kelet-Közép-Európában

A CA (régebbi nevén Computer Associates), a világ egyik legnagyobb IT menedzsmentszoftvereket gyártó cége ma bemutatta a kelet-közép-európai, a közel-keleti és az afrikai régiókra újonnan kinevezett vezetői csapatát, élükön Gilbert Lacroix-val, aki a CA arab országokért és Pakisztánért felelős vezetői posztjáról került jelenlegi alelnöki és ügyvezetői pozíciójába.

A kinevezésre a vállalat EMEA-régiós menedzsmentjét és üzletágait érintő széleskörű átszervezését követően került sor. Az új vezetők pozícióba helyezésének egyik célja, hogy az EMEA régió keleti piacait a CA „best practice” központjává tegye. Ez a földrajzi terület az egyik leggyorsabban növekvő régió a CA számára, így az egész vállalat elé követendő példákat állíthatunk az üzletfejlesztés terén alkalmazott „legjobb gyakorlatainkkal” - mondta a vezetők bemutatásakor Gilbert Lacroix.

A jelentős iparági tapasztalatokkal bíró új CA-vezetői csapat két régiós piacra (Kelet-Közép-Európa [CEE], valamint a Közel-Kelet és Afrika [MEA]), illetve öt funkcionális területre oszlik a jövőben, ezen belül a kelet-közép-európai eladásokért felelős alelnök az a Tanguy De La Horie, aki eddig az Intelnél töltött be felelős beosztásokat.

A múlt héten adtunk hírt arról, hogy a CA 1700 munkatársát lesz kénytelen rövid időn belül elbocsájtani, miután az első negyedév pénzügyi adatai szerint a nettó árbevételük 64 százalékkal csökkent, ráadásul e mellett a költségeket sem tudták kordában tartani. A megszorításoktól már rövid távon 200 millió dolláros kiadáscsökkenést remélnek.

Azóta történt

Előzmények