Ilyen lesz az Ügyfélkapu 2

Nemrég számoltunk be arról, hogy egy uniós támogatásnak köszönhetően a Kopint-Datorg Zrt. nemcsak új szervertermet hozott létre a kormányzati portál stabilabilabb és biztonságosabb működtetése céljából, hanem ezzel párhuzamosan újratervezték a portál webes felületét és szerkezetét is, hogy a korábbinál magasabb színvonalon szolgálják ki a felhasználókat. A november eleji sajtóbeszélgetésen még mindig csak mintákat, képernyőképeket láthattunk az új oldalról, ám a hét végén Baja Ferenc, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára, infokommunikációért felelős kormánybiztos, Oláh István, a Kopint-Datorg Infokommunikációs Zrt. vezérigazgatója, valamint Fábos Zsolt, a Kopint-Datorg Zrt. üzletág-igazgatója közös projektzáró sajtótájékoztatón számolt be nagyobb nyilvánosság előtt is az elért eredményekről, ahol egy új lehetőséget is bejelentettek.

Hirdetés

Az eddigiekhez képest csak egy, de igen fontos bejelentést tettek: a még mindig tesztüzemben futó új portálhoz elkészítettek egy folyamatosan bővülő e-tananyagot, ahol lépésről lépésre megismerkedhetünk a megújult felület szerkezetével, elemeivel, működésével.

Az e-tananyag portálja kifejezetten barátságos benyomást kelt, s ez megnyugtató, mivel alapjaiban pontosan úgy néz ki, mint a hamarosan élesben működő ügyfélkapus weboldal. Az új rendszerbe való bevezetést kifejezetten magas színvonalú (a CC gombra kattintva feliratozott) oktatóvideók segítik, melyek száma már a november 26-ai tájékoztató óta is bővült.

Ügyfélkapu

Ahogy már az előzetesekből is sejteni lehetett, egetrengető újdonságokra nem számíthatunk, viszont úgy tűnik, a fejlesztők a közösségi, nagy látogatottságú oldalak minden hasznos és már jól bevált, bizonyítottan működőképes megoldását beépítették az oldalba – s ez szükséges is, mivel a nehézkes és alig áttekinthető jelenlegi felület a gyors fejlődésnek köszönhetően már szinte őskorinak tűnik.

Minden érintettnek és érdeklődőnek erősen ajánlott a rövid videók és magyarázatok megtekintése, elolvasása, hogy fokozatosan felkészülhessenek a váltásra – habár nagyon úgy tűnik, hogy az új koncepció elemei minden rendszeresen internetező számára ismerősek lesznek; talán leginkább azoknak lesz hasznos a tananyag, akik egyébként idegenkednek az internettől, s csak kényszerből használják.

  • Kapcsolódó cégek:
  • NISZ

Azóta történt

Előzmények