Ügyfélfogadás 0-24-ig – új adóportál a cseheknél

A cseh adóhatóság internetes adóportált helyezett kísérleti üzembe. A rendszer – amelyet az IBM épített ki – három hónapig tesztüzemben működik, és lehetővé teszi az adófizető magánszemélyek és cégek számára, hogy elektronikusan kommunikáljanak az adóhivatallal, illetve, hogy az interneten keresztül információhoz jussanak adószámlájukról, beleértve a már teljesített befizetések felsorolását, a folyó adóévben esedékes adókat és a záróegyenleget.

A cseh adóhivatal a jövőben további szolgáltatásokkal tervezi bővíteni az adóportált, például személyre szabott adónaptárral, valamennyi adóügyi akta interneten történő megtekintésének lehetőségével, valamint elektronikusan elérhető ügyfélszolgálattal. Az adóalanyok és az adóhatóság közötti találkozásokat már nem kell beszorítani az ügyfélfogadási időbe, az adóügyek a hét minden napján, napi 24 órában elintézhetőek. Az adóportált az Automatikus Adóinformációs Rendszerbe (ADIS) integrálják. Az ADIS egy összetett rendszer, amely automatizálja az adóhatóság által az országban ellenőrzött valamennyi adó beszedését. A rendszer nyílt forráskódú megoldásokon alapul, amelyhez az IBM adja a technológiát, az alkalmazás-szoftvereket és a tanácsadói szolgáltatásokat.

  • Kapcsolódó cégek:
  • IBM

Azóta történt

  • Hardverben utaznak az áfacsalók

    Az áfacsalás főként kis helyigényű, nagy értékű termékek – számítástechnikai alkatrészek, mobiltelefonok – forgalmazásához kötődik.

Előzmények