Ez már nagyon kellett a Twitterre

A Twitter kedden a hivatalos blog hosszú bejegyzésében jelentette be, hogy a felhasználók mostantól gyakorlatilag a teljes adatbázisban kereshetnek, a 2006-os indulás óta feltett összes bejegyzést indexeli a megújított keresőmotor.

Korlátozott, tematikus keresés már eddig is volt, ám a javított változat sokkal többet kínál. A leírás kiemeli a legfontosabb komponenseket: modularitás, skálázhatóság, költséghatékonyság, egyszerűbb felhasználói felület, folyamatos fejlesztés. Valós idejű keresés már eddig is volt – egy hétre kiterjesztve –, de a teljes keresés sokkal nagyobb, százszor akkora feladat, mivel hetente több milliárd új bejegyzés keletkezik.

Megújult a Twitter keresője

Az új keresőoldalon az „advanced search” linkre kattintva juthatunk el arra a felületre, ahol számtalan attribútumot megadhatunk a kereséshez (keresőszó, dátum, hashtag stb.).

A keresőmotor kialakításának fő elemeit a Twitter mérnöke az említett bejegyzésben részletesen ismerteti.

Azóta történt

Előzmények

  • Bóvliba sorolta a Twittert a S&P

    Kikerültek az ajánlott befektetési papírok közül a Twitter értékpapírjai, a Standard & Poor's a következő pár évben sem vár pozitív cashflowt a cégtől.

  • A FIFA pénzéhes, tudjuk - de ennyire?

    A szövetség még júniusban szólította fel a Twittert, hogy távolítsa el néhány fiókból a jogvédett képeket.

  • Radikálisan új kinézetet tesztel a Twitter

    Alapos ráncfelvarrást kaphat a mikroblog-szolgáltatás webes felülete, ha a cég a most folyó teszt alapján úgy ítéli meg, hogy érdemes meglépni a változtatást.