3000 főt küld el a Toshiba televíziós üzletágától

A többi japán gyártóhoz hasonlóan a Toshiba televíziós üzletága is nehéz helyzetben van. A Samsung és az LG az alacsonyabb árazással és gyakori modellfrissítéssel néhány év alatt megszerezte a piac túlnyomó részét, a japánok pedig nehezen követték le a piaci helyzetben beállt változásokat.

Most a Toshibán a sor, hogy meghozza azokat a döntéseket, amik szükségesek ahhoz, hogy a vállalat a jövőben is tovább működhessen – a gyártó tegnap bejelentette, hogy 3000 embert bocsát el televíziós üzletágától, továbbá a Japánon kívüli három televíziógyárából kettőt megszüntet, és a gyártási tevékenységet egyetlen egységbe vonja össze. A költségcsökkentés érdekében a Toshiba megszünteti az tv-k értékesítését a veszteséges régiókban, és az ázsiai, afrikai és közép-keleti piacokra fog fókuszálni.

Ahogy korábban már írtunk róla, a nagyobb gyártók alábecsülték az Ultra HD készülékek iránti keresletet, amit feltörekvő kínai vállalatok próbálnak kihasználni. A Toshiba tegnapi közleményében hangsúlyozza, hogy az eddiginél több erőforrást fog fordítani az UHD tévék fejlesztésére, és erősíteni kíván a felhőszolgáltatások terén is.

A Toshiba a fenti intézkedésektől azt várja, hogy tévés üzletágának mérlege a folyó pénzügyi év második felére újból pozitívba fordul.

Azóta történt

  • Mi lesz veled, Sharp?

    Összeomlott a Sharp elektronikai cég árfolyama a tokiói értéktőzsdén hétfőn, mivel a vállalat döbbenetes mértékben szállítja le tőkéjét, és így átkerülne egy másik gazdasági kategóriába.

Előzmények