Torvalds: Kapd be, NVIDIA!

(Infobulvár) Ha eddig nem tudtuk volna, most már videófelvétel bizonyítja, hogy Linus Torvalds, a Linux nemrég rangos elismerést kapott atyja nagyon nem kedveli az NVIDIA hardvergyártót.

Szakmai rendezvények hosszú videói általában nem terjednek ilyen sebességgel a neten és a lapok sem szoktak híreket írni róla. Ám a finnországi Otaniemi Aalto vállalkozásfejlesztési központjában tartott június 14-ei fórumon annyira felhúzta magát egy kérdésre válaszolva, hogy kemény szavakkal és egyértelmű mozdulattal fejezte ki az említett vállalat iránti ellenszenvét.

Történt, hogy a nézők közül valaki kifejtette, hogy Linuxot próbált használni laptopján, melyben az NVIDIA Optimus grafikus chipje található, ám komoly gondokba ütközött, a hardvergyártótól pedig nem kapott segítséget. Torvaldsot láthatóan érzékenyen érintette a téma, mivel meglehetősen indulatosan reagált, és elmondta, hogy az NVIDIA – akik nemrég, márciusban csatlakoztak a Linux Alapítványhoz, melynek célja a támogatási rendszer szélesítése és biztosítása – elfogadhatatlan viselkedésű partner, a legrosszabb mindegyik közül, az eladott hardvereknél megígérik a linuxos támogatást, de nem adják meg, majd a kamera felé fordulva az ujjmutatás nemzetközi mozdulatával egy időben ezt mondta: „So, NVIDIA, fuck you!” (a videón 49:59-nél).

Mivel Torvalds érezte, hogy ez kissé erős volt, némileg igyekezett enyhíteni a beszólást – de nem nagyon: annyit hozzátett még, hogy a többi cég sem tökéletes.

Az NVIDIA nem kívánta kommentálni a történteket.

Azóta történt

Előzmények