Tesztelhető az Opera Mobile 10

Az Opera Software ma kiadta a kifejezetten okostelefonokra írt Opera Mobile 10 böngésző Nokia és egyéb Symbian/S60 rendszert futtató készülékekre szánt változatának bétáját. Az új verzióban az Opera Mini 5 előzetesébe beépített szolgáltatások köszönnek vissza: többek között az áttervezett grafikus felület, az asztali verzióban már bevált tabos böngészés és a gyorshívó (speed dial), valamint a jelszavakat megjegyző password manager. Az új kiadás mind érintésvezérelt, mind billentyűzetet használó modelleken működik.

A fejlesztés során a teljesítmény javítása kiemelt cél volt. A cég közleménye szerint a 10-es verzió kétszer olyan gyors, mint az elődje, a gyorsulás az oldalak megjelenítésekor, a nagyításnál és kicsinyítésnél a legszembetűnőbb. Ebbe a kiadásba belekerült az asztali változatban már megismert Opera Turbo is, amely a grafikai elemek szerveroldali tömörítésével gyorsítja a böngészés sebességét.

„Ezzel a bétával is igyekszünk az asztali gépeknél megszokott internetezés élményét a mobiltelefonokra kiterjeszteni: a felhasználók kompromisszumok nélkül böngészhetnek utazás közben is” – idézi a béta kiadásáról hírt adó közlemény Jon von Tetzchner vezérigazgatót.

Az Opera Mobile 10 bétája Symbian/S60 rendszert futtató Nokia, Sony Ericsson és Samsung készülékekre letölthető a norvég fejlesztő weboldaláról számítógépre vagy közvetlenül a mobilra is

Azóta történt

Előzmények