Titokzatos járművet terveznek a Teslánál

A vállalat vezérigazgatója tegnap Norvégiában egy közlekedési konferencián tett arról említést, hogy egy olyan önvezető járművet terveznek, mely a nagyvárosokban csökkentené a forgalom zsúfoltságát – írta meg a Bloomberg hírügynökség.

Hirdetés

A vezető részleteket nem akart elárulni, csak pár szóban utalt a terveikre: „Van egy ötletünk egy járműre, mely nem igazán busz, de megoldaná a közlekedési zsúfoltságot a belvárosokban. A lényeg: autonóm járművek… Nem akarok erről túl sokat beszélni. Óvatosan kell fogalmaznom” – mondta enigmatikusan Elon Musk.

Ahogy lapunk is többször beszámolt róla, a Tesla autógyártással foglalkozó részlege már rég teszteli az Autopilot nevű vezetéssegítő rendszert – nemrég hibáztak is, amikor nem kielégítő kommunikációval vezették be a legújabb verziót, és sokan vélték úgy, hogy az Autopilot maga is elvezeti az autót. A múlt hónapban a Tesla bemutatta legújabb autóját, a várhatóan jövőre kapható Model 3-at, melyben a műszerfal helyett szokásos módon egy 15 hüvelykes „tablet” található.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Tesla

Azóta történt

Előzmények