Pár hét múlva érkezik a Tesla önvezető autója

Habár az Elon Musk által szorgalmazott autófejlesztések elsősorban a mind jobb elektromos autók kialakítását célozzák, ezzel párhuzamosan ők is nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy ne maradjanak le az automatizálás területén sem. A cégvezető már korábban bejelentette, hogy valamikor idén nyáron jelentkeznek az önvezető autó valamilyen változatával, ám ez végül nem történt meg.

Musk viszont a múlt héten adott egy interjút egy dán lapnak, és ott kijelentette: hónapok óta tesztelik már az önvezető autókat, és a robotpilóta segítségével már sokszor megtették pl. a Szilícium-völgy és a Tesla seattle-i központja közötti utat. Az eddigi eredmények biztatóak, és már csak pár hetet kell várni arra, hogy az ultrahangos érzékelőkkel, kamerákkal és radarral felszerelt autók máshol is megjelenjenek. Ez azt jelenti, hogy a meglévő autók szoftvereit frissítik, majd megkezdődnek a tesztek autópályákon, illetve egyszerű, kis forgalmú utakon.

Musk egyébként az interjúban egy kérdésre válaszolva azt mondta, hogy az önvezető autók leghamarabb három év múlva jelenhetnek meg az utakon – feltéve, ha a szükséges szabályozások addigra elkészülnek.

Azóta történt

Előzmények