Szűkül a Microsoft CEO-jelöltek köre

A Microsoftot 2000 óta irányító Steve Ballmer augusztus végén jelentette be, hogy lemond vezérigazgatói pozíciójáról. Azóta folynak a találgatások, hogy ki lesz az utódja, de a kereséssel megbízott bizottság – melynek tagjai John Thompson, a testület független elnöke, Bill Gates, az igazgatótanács elnöke, Chuck Noski, az auditáló bizottság elnöke, illetve Steve Luczo a pénzügyi bizottság részéről – eddig nem szolgált hivatalos információval, és a végleges döntés megszületéséig ez valószínűleg így is marad.

Hirdetés

A Reuters belsős forrásokra hivatkozva azt írja, hogy a jelöltek köre mára öt-hat főre szűkült: A két külső esélyes Stephen Elop, a Nokia korábbi vezérigazgatója és Alan Mulally Ford elnök-vezérigazgató, a belső jelöltekből legalább három van, köztük Tony Bates, a Microsoft jelenlegi üzletfejlesztési vezetője és korábbi Skype vezérigazgató, valamint Satya Nadella, a vállalat nagyvállalati és felhő üzletágáért felelős vezető.

Alan Mulally
Alan Mulally

A hírügynökség információi szerint a bizottság egy nagyjából 40 fős listával kezdte meg a munkát, és eltarthat még néhány hónapig a kiválasztási folyamat lezárása. Idejük van, hiszen Steve Ballmer augusztusban azt mondta, hogy egy éven belül fog visszavonulni, és megvárja, amíg a megfelelő utódot. A keresést a Microsoft nem korlátozza a technológiai szektorra, hanem próbál minél szélesebb körből választani.

A Microsoft természtesen nem kommentálta az értesülést, a Ford szóvivője pedig azt nyilatkozta, hogy Alan Mulally továbbra is teljes erővel a vállalat Egy Ford stratégiájának kivitelezésére koncentrál.

Azóta történt

Előzmények