Szoftverfejlesztési versenyt hirdetett a Google

A Google mai közleménye tudatja, hogy a vállalat tegnap az ausztráliai Brisbane-ben, a nyílt forráskódú szoftverek fejlesztőinek konferenciáján meghirdetett egy középiskolások számára kiírt versenyt (Google Highly Open Participation Contest).

A szabad szoftveres fejlesztést népszerűsítő pályázaton a 13. évüket betöltött, ám egyetemre még nem járó fiatalok vehetnek részt, s a világ bármelyik részéről lehet jelentkezni (kivéve: Kuba, Irán, Szíria, Észak-Korea, Szudán és Mianmar). A verseny honlapján az érdeklődők megtalálják a szükséges dokumentációt, segéd- és tananyagokat. Az apróbb díjak (pólók, kisebb pénzjutalmak) mellett a tíz nagydíjas lehetőséget kap arra, hogy megismerkedjen a Google Mountain View-i központjának, a Googleplexnek a működésével – a vendégül látott nyertesek költségeit a vállalat állja.

A Google az elmúlt három évben nagy sikerrel hirdette meg a hasonló, Google Summer of Code elnevezésű versenyét egyetemisták számára, s ennek népszerűsége és eredményei alapján határozták el, hogy a tinédzserek körében is propagálják a szabad szoftverek használatát és fejlesztését.

A versenyben részt vevő fejlesztőcégek (Apache Software Foundation, Drupal, GNOME, Joomla!, MoinMoin, Mono, Moodle, Plone, Python Software Foundation, SilverStripe CMS) listája megtalálható a verseny oldalán, s innen közvetlen linkek vezetnek az egyes cégek által megadott feladatokhoz, amelyek mellett segédanyagokat is találhatnak a diákok.

A verseny tegnap indult, s 2008. január 22-én zárul le.

Azóta történt

Előzmények