Színes e-ink kijelzővel érkezik a Pebble Time

A Pebble már azelőtt elkezdett okosórákkal foglalatoskodni, mielőtt a legnagyobb gyártók beléptek volna a piacra, és kialakult volna a hatalmas érdeklődés a karra szerelhető kütyük iránt. Az első akció sikerén felbuzdulva másodjára is a Kickstarteren kalapoznak, a következő generáció megint szinte minden rekordot megdöntve, pillanatok alatt elérte a kitűzött célösszeget (egy órával az indulás után már meg is duplázták azt), így hamarosan talán élőben is láthatjuk majd újdonságukat.

Pebble Time Kickstarter

Az új csuklótárs Pebble Time névre hallgat, ami a teljesen új szoftveres felületre utal, ennek megalkotásakor az értesítések kronológiai sorrendben történő megjelenítése volt az elsődleges cél. A rendszerben végiggörgethetünk a notifikációkon, az üzeneteken, a naptáreseményeken, az emlékeztetőkön, valamint akár a jövőbeli teendőkön is. A készülék 20 százalékkal vékonyabb lett elődjénél.

Pebble Time Kickstarter

Ahogy a korábbi verziók, úgy a Time is e-ink kijelzőt kap, ennek révén kvázi mindig bekapcsolt állapotban van, de háttérvilágítással is rendelkezik, melynek napfényben való olvashatóságát és az energiatakarékosságát is növelték. A legnagyobb fejlesztés az, hogy a Gorilla Glass üveg által védett panel immár színeket is képes megjeleníteni, ami ugyan messze nem éri el az LCD vagy OLED megjelenítők szintjét, sokkal kevesebbet fogyaszt, így akár 7 napos üzemidőt is elérhetünk a vízálló okoskütyüvel.

Pebble Time Kickstarter

Szintén kiváló hír és a fejlesztők munkáját dicséri, hogy a korábban kiadott több mint 6500 applikáció a Time-mal is kompatibilis lesz, így nem vesznek el a már letöltött és megvásárolt programok. A szilikonból készült szíj 22 milliméter széles (ez standard méret), három színben, így feketében, fehérben és pirosban is elérhetővé teszik. A Pebble újdonságába már mikrofon is kerül, ezáltal válaszolhatunk az értesítésekre, készíthetünk hangjegyzeteket, plusz akár szöveget is bevihetünk a legnagyobb chatprogramokon keresztül (Messenger, Whatapp, Hangouts stb.).

Pebble Time Kickstarter

A Pebble Time iOS 8 és Android 4.0 vagy ennél frissebb operációs rendszerekkel lesz kompatibilis, méghozzá remélhetőleg nem is olyan sokára, hiszen a kiadáshoz szükséges 500 ezer dollár nem volt akadály, a cikk megjelenésének pillanatában már 8 millió dollár felett tartanak, ami a Kickstarter történetében tényleg minden rekordot megdöntött, 13 órával az indulás után. Várhatóan 199 dolláros, azaz nettó 53 ezer forintos áron kerül majd forgalomba a Time, de a gyűjtés alatt több akciós támogatási módot bevezettek, így érdemes figyelni a hivatalos weboldalt.

Pebble Time Kickstarter

A hivatalos információk szerint májusban már meg is kezdik a szállítást a támogatóknak, akik közül 10 ezren mindössze 159 dolláros áron juthattak hozzá az újdonsághoz, de még mindig van a 179 dolláros ajánlatból. Érdemes azonban sietni, mert az internetet gyakorlatilag felrobbantotta a Pebble Time. Azoknak, akik szeretnek otthon barkácsolni külön jó hír, hogy a sablonokat is kiadják, így könnyedén készíthetnek hozzá egyedi szíjat, védőtokot, vagy éppen dokkolót. Akik az előző szériából és a jelenlegiből a Kickstarteren vásárolnak be, egy különleges extrával is kedveskedik majd a startup. Kíváncsian várjuk mi történik még abban a harminc napban, ameddig támogatni lehet a projektet, ez ugyanis március 28-án zárul majd le.

Azóta történt