Svédek nyerték a BME programozóversenyét

Vasárnap reggel 9 órakor lezárult a XI. BME Nemzetközi Programozóverseny döntője. Az immár tizenegyedik alkalommal megrendezett verseny előválogatójára közel 500 csapat mintegy 1000 versenyzője jelentkezett. A korábbi évek döntőihez hasonlóan az idei végső megmérettetésre az első fordulón legjobban teljesítő 27 csapat mellett a tavalyi első 3 helyezett kapott meghívást. A versenyfeladatok az előző éviekhez hasonlóan látványosak és változatosak voltak, két feladatban hardvereket is kellett programozni a versenyzőknek, egy 4 bites számítógépet a lyukkártyákhoz hasonló módon, valamint egy rajzoló plotterasztalt.

Érdekes feladat volt az egymás elleni Tetris is. A feladatok megoldásához a kiváló és gyors kódolási képesség mellett most is összehangolt csapatmunkára és az informatika különféle területein való széleskörű jártasságra volt szükség.

Az eredmények kiértékelése után délelőtt 11 órakor kezdetét vette a záróünnepség. A vándorkupát a balloonsRus néven induló svéd csapat emelhette magasba. Második helyezést ért el az Eventually_almost_surely_correct csapat, mely két svéd és egy szlovák tagból állt; a harmadik helyre pedig a dél afrikai The_Teddyborg csapat futott be. A legjobb magyar csapatok a negyedik, ötödik, hatodik helyen végeztek (Monkey_Island, O.o, Nemterminisztikus_fogoritmus). A díjakat Dudits Ádám, az SAP Labs Hungary ügyvezető igazgatója adta át a helyezetteknek.

Előzmények