Sötét szobában is ébredhetünk a felkelő Nap fényére

Az Urbandroid a tudatos álmok és a kellemes ébresztés mestere, most fénnyel kísérleteznek.

Az okostelefonok terjedésével vált szélesebb rétegek számára is elérhetővé az alvásciklus figyelésével finoman ébresztő óra. A 2009-ben megjelent Axbo ugyanis meglehetősen drága mulatságnak számít a mai napig, a mobilokba épített szenzorok viszont (ha korlátozottan is) alkalmasak arra, hogy segítsék a reggeli könnyed ébredést.


[+]

Az egyik legjobb alkalmazás erre a célra az Urbandroid Androidra elérhető Sleep as Android appja, ami ingyenes, illetve pár száz forintért cserébe további funkciókkal gazdagítható. A program a telefon gyorsulásmérőjét (igény szerint a mikrofont is segítségül hívva) figyeli az alvási ciklusokat, majd akkor ébreszt, mikor az a legkevésbé fájdalmas. REM-fázisban, azaz álom közben képes jelezni is, ez a tudatos alvás szerelmeseinek lehet nagy segítség.

Hirdetés

A mostanra három éve folyamatosan fejlesztett alkalmazás egyre több kiegészítőt támogat a pontosabb adatok eléréséért, így az okosórákat, fitnesz karkötőket is bevethetjük. Sőt, nemrégiben megjelent az Urbandroid saját kütyüje is, a Sleep Mask. Az alvómaszkban az a különleges, hogy LED-eket helyeztek el a belső felületén, ezekkel pedig a napfelkeltét lehet többek között szimulálni, még természetesebbé téve az ébredés folyamatát.

Jön fel a Nap
Jön fel a Nap [+]

A megfelelő időpontban pirosan derengeni kezdő, majd fokozatosan teljes erőből sárga fényre váltó LED-ek a csapat szerint helyettesítik az ébresztőhangokat, de az összesen 8 millió szín megjelenítésére alkalmas fényforrások az elalvást is segíthetik, illetve figyelmeztethetnek arra, hogy éppen álmodunk, vagy a horkolás elkerülésében vehetjük még hasznukat.

A micro USB-n OTG képes androidos készülékekhez csatlakoztatható kiegészítő együttműködik az Urbandroid másik szoftverével, a Mindroiddal is, ami egy vizuális stimulációs alkalmazás, relaxációt, meditációt illetve egyéb agyi stimulációkat hivatott elvégezni.

Ha vezeték nélküli lenne, tölteni is kéne, a kábel kompromisszum
Ha vezeték nélküli lenne, tölteni is kéne, a kábel kompromisszum [+]

A Sleep Mask alapváltozata 89 dollár helyett augusztus 31-ig 69 dollárért, a Mindroiddal is kompatibilis verzió 104 dollár helyett 84 dollárért vásárolható meg. Kár, hogy mozgásérzékelőt nem építettek bele, így továbbra is szükség van a telefon vagy valamilyen csatlakoztatható kiegészítő használatára.

Azóta történt

Előzmények