Sose jön rá, mit csinált a Google az állatokkal

Kivéve, ha van gyerek a háznál, aki megállás nélkül kérdez és mindent tudni akar. Ebben az esetben lehet, hogy már észrevette.

A Google Search egyik legújabb funkciójának lényege, hogy ha a keresőtől megkérdezzük, milyen hangot ad ki valamelyik állat, akkor a hagyományos találati lista előtt megjelenik a konkrét válasz, egy kedves rajz és az azonnal meghallgatható hangminta kíséretében. Összesen 19 állathoz kerülhetünk közelebb ezzel a módszerrel, ami magyar nyelven is működik.

Hirdetés

Január végén került a Google keresőjébe ez az új funkció, amit eddig valószínűleg nem sokan vettek észre, így mi sem szúrtuk ki magunktól. Most is csak a The Next Web cikke alapján találtuk meg. Mondjuk túl nagy hírverés nem volt a dolog körül, egyedül a keresőóriás malajziai Google+ oldalán számoltak be róla, pedig tényleg aranyos, és esetenként hasznos is lehet.

 

Magyarul is működik
Magyarul is működik [+]

Hogy mely állatok hangfelvételei kerüljenek közvetlenül a keresőbe, a vállalat a kereső használati statisztikái alapján határozta meg, de az is számított, hogy jellegzetes hangokat adjanak. Ezek többsége egyébként háztáji, mint a macska, a kutya, vagy a tehén, de a válogatásba bekerült a tigris és a hosszúszárnyú (vagy grönlandi) bálna is. Külön jó pont, hogy nem csak böngészőből, hanem Android és iOS rendszereken is ugyanúgy működik, illetve hogy a rókát meghagyták Ylvisnek.

Azóta történt

Előzmények