SMSWEB-RAZZIÁT TARTOTTAK A HATÓSÁGOK

Az alábbi közleményt a kísérő levél szerint az „internetes kalózkodás világából” kaptuk. Fűzhetnénk jegyzeteket minden szavához, de inkább úgy döntöttünk, hogy a nyilvánosság elé tárjuk teljes egészében (a helyesírási hibákat, valamint a nagybetűs címet is beleértve): formáljon mindenki véleményt maga. Frissítve: időközben az  ASVA által megnevezett cégek neveit kivettük a híradásból.

„Internetes források szerint 2008. október 9-én, csütörtökön a hatóságok razziát tartottak az Interware szerver-termében, ahol lefoglaltak két, az 1B Telecom Ltd. által befogadott szervert.” A lefoglalt gépeken üzemelő  két site „az internetes közösségek által elítélt sms-es fizetésből tartotta fenn magát.

Az elmúlt közel egy évben a két tárhely szolgáltató számtalan felszólítást kapott a jogvédőktől, ám működésüket ennek ellenére folytatták – formálisan eleget téve eltávolítási kötelezettségüknek és hivatkozva a tárhely szolgáltatók felelősségének korlátozottságára. Jelenleg (a hír kiadásának időpontjában) a két site nem működik.

AZ ASVA és a Pro-Art jogvédő szervezetek üdvözlik, hogy a hatóság megkezdte az sms-alapú, pénzszerző internetes kalóztevékenységet folytatók felgöngyölítését és jogsértő tevékenységük felszámolását.”

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASVA

Azóta történt

Előzmények