Megérkezett a HD-minőség a Skype-ra

A nemrég többségi tulajdonost váltott Skype a decemberben kiadott béta-verzióban még nem beszélt a 1280 x 720 pixeles felbontású mozgógépek támogatásáról, csak a januári CES szórakoztatóelektronikai vásáron ismertette a VoIP-kliens új képességét. Megfelelő hardver (minimum 1,8 GHz-es, kétmagos processzor, HD-képes webkamera – rövidesen a piacon) és internetkapcsolat (minimum 1 Mbps sávszélesség) birtokában mostantól hivatalosan is indíthatunk HD-minőségű videohívásokat akár 30 képkockás frissítéssel megjelenítve, ha letöltjük a Skype 4.2-es verzióját.

Az aktuális változatban mindemellett visszatér az egy évvel ezelőtti verziófrissítés során kihagyott Skype Access funkció, melynek segítségével Skype-egységeinket felhasználva percalapú számlázással fizethetünk a wifis hozzáférésekért. Egy másik visszatérő modul a profilunkban kezelt hívásokat más profilra, mobiltelefonra vagy vezetékes számra továbbító, és a hívások menedzselését egyszerűsítő Call Transfer.

Természetesen fontos hibajavításokon is átesett a kliens: a fejlesztők többek között képhibákat, a szoftver lefagyását okozó problémákat is orvosoltak, a legtöbb változtatást a különféle böngészőkbe épülő modulokon végeztek. A kiadási megjegyzések teljes listája megtekinthető PDF-formátumban a vállalat honlapján.

Azóta történt

Előzmények