Véglegesen összenőtt a Skype és az Outlook

A hivatalos blogban Karen Tong marketingvezető tegnap jelentette be, hogy lezáródott a Skype integrációja az Outlook.com-mal, és mostantól már világszerte használható az egyesített szolgáltatás.

Ahogy tavaly az IT café is beszámolt róla, a 2013 áprilisában megjelent béta-verzió után júliusban még továbbra is tesztjelleggel hat országban (Egyesült Államok, Kanada, Brazília, Nagy-Britannia, Németország és Franciaország) vált elérhetővé az új lehetőség. Most ez az időszak is lezárult, és az egész világon használható az integrált funkció.

Az egyesített szolgáltatás eléréséhez a felhasználónak le kell töltenie és telepítenie kell egy plug-int – ezek után az Outlook-fiókba bejelentkezve már ott találja az új elemet.

Skype Outlook

Ha a felhasználó két különböző fiókot használ a két szolgáltatáshoz, akkor a jobb felső sarokban található Üzenetkezelés (Messaging) ikonra kattintva lehet importálni a névjegyeket a Skype-ból. A videóchathez három módon lehet hozzáférni: a partner nevének begépelésével, üzenetküldés közben a hang- vagy videóchat gombra kattintva, e-mail esetében a feladó képe fölé kell vinni a kurzort, majd a felajánlott lehetőségek között a hang- vagy videóchat gombra kattintatni. Természetesen mindhárom esetben csak a listára felvett partnerrel lehet kapcsolatba lépni.

Azóta történt

Előzmények