Letölthető a Skype 4.0 második tesztverziója

Letölthető a Skype következő verziójának, a 4.0-nak a második tesztverziója, a béta 2. A teljesen átalakított felületű és szerkezetű program első bétája a nyáron jelent meg, s az új felület sokak tetszését nem nyerte el (a Skype Journal szerint 30 százalék a régi megjelenítést sírta vissza), ezért a mostani verzióban már megadják azt a lehetőséget, hogy a felhasználó átállíthassa a megjelenítést a klasszikus kompakt nézetre: az új elképzelés szerint ugyanis egy ablakban fut minden kommunikáció, míg a korábbi verzióban az egyes beszélgetések külön ablakban indulnak el. Talán mindössze a hagyományokhoz való ragaszkodás áll e mögött, mivel jómagam nyár óta az új bétát használom, s kifejezetten tetszik, hogy nem kell ugrálnom egy párhuzamos chatelésnél az ablakok között – már csak arra lenne szükség, hogy a betűméretet is állítani lehessen, mert a jelenlegi egyetlen méret igen csak apró.


Az új bétában a fenti mellett sok, időközben érkezett felhasználói kívánságot teljesítettek: például az elmulasztott hívások és a bejövő üzenetek értesítéseit átalakították, az egyes elemek áthelyezhetőek a programablakon belül, bővítették a kapcsolatok menedzselésének lehetőségeit is. A végleges változat megjelenésének idejéről még nincs hír, de előtte még lesz egy béta 3-as verzió is, amelyben még további „kívánságokat” teljesítenek: hívástörténet, szülinapi emlékeztető, nyilvános chat stb. A Skype 4.0 második bétája már letölthető a Skype oldaláról.

Azóta történt

  • Jön az új Skype

    Februárra elkészül a 4.0-s változat. A diszkonttelefonálást kitaláló vállalathoz özönlenek az előfizetők a válság idején.

  • Eladó a Skype?

    A piacot izgalomban tartják az Ebay vezérigazgatójának múlt heti szavai. Szakértők szerint el kell adni a részleget, de nem most.

  • Letölthető a Skype 4.0 végleges változata

    A stabil verzió a már a bétát is használóknak nem okoz semmiféle meglepetést.

  • Bizakodó a Skype

    Rendületlen ütemben kívánja növelni felhasználóinak táborát a világ meghatározó internetes telefontársasága.

Előzmények