A pornóipar aratja le a CES babérjait: internetről a tévére

Nemrég írtunk arról, hogy a Google és a (lánykori nevén) Matsushita olyan tévéket fog kínálni, amelyek alkalmasak a Google video- és fényképes tartalmainak (YouTube, Picasa) közvetlen megjelenítésére. Nos, úgy véljük, az említett cégek komoly versenytársra akadtak egy miami pornós személyében.

A CES – most már mondhatjuk – leginkább a hatalmas tévékről szólt. Ám mi jelenik meg azon a gyönyörű képet adó, falnyi méretű képernyőn? – teszi fel (joggal) a kérdést a AP tudósítója. A Fyre set-top-box gyártói határozott választ adnak a kérdésre: az a valami, amit eufemisztikusan úgy hívnak, felnőtt tartalom – vagyis szex és pornó. Nyilván nem véletlen, hogy a Las Vegasban megtartott szórakoztató-elektronikai kiállítással szinte egy időben zajlik néhány méterrel odébb a szexipar hasonló jellegű fesztiválja, az Adult Entertainment Expo, s az itt kiállító „ipari szereplők” némileg kaján módon úgy reagálhatnak: ti megcsináljátok a technológiát, mi majd adjuk a tartalmat…

fyre

Estefano Isaias, miami vállalkozó kiváló üzleti érzékkel a CES-szel párhuzamosan megtartott rendezvényen mutatta be fejlesztésüket, egy, a felhasználók számára roppant egyszerű kütyüt, a Fyre-t, amely elsőként nyújt felnőtt tartalmakat használói részére: a cuccot csak be kell dugni a szélessávú kapcsolat Ethernet-aljzatába, a másik végét a tévébe, és már ömlik is a szex – jelen pillanatban a folyamatosan bővülő adatbázis több mint 20 ezer tételt tartalmaz.

A jelenleg még tesztfázisban lévő szolgáltatás – amely extrákat is kínál: például keresési, jelenetválasztási módokat is – díja havi 10-től 100 US dollárig terjed. Az üzlet a pornóstúdiók közreműködésével funkcionál, akik – ki hinné! – DRM-, vagyis másolásvédelmi technológiákat is alkalmaznak a megosztott anyagoknál.

Azóta történt

Előzmények