Letölthető a Sense/Net 6.0 bétája

A cég közleménye szerint már október 1-jétől letölthető a Sense/Net Kft. vállalati tartalommenedzsment (ECMS) és vállalati portál (EPS) szoftvere, a nyílt forráskódú Sense/Net 6.0 béta-verziója.

Hirdetés

A Sense/Net a szoftver fejlesztésére közel 20 ezer munkaórát és 250 millió forint tőkét fordított; a fejlesztési pénzt magántőkéből, EU-s pályázati forrásokból és a Sense/Net Portal Engine 5.5 termékből származó bevételből teremtették elő.

A kft. ügyvezetője és társalapítója, Kiss Sándor büszke mostani lépésükre: „A forráskód megléte 70%-kal csökkenti a portál és CMS-projektek bukásának kockázatát. Ezt az előnyt cégünk eddig is kihasználta a zárt forrású, külföldi szoftverekkel szemben – most ezt az előnyt megosztjuk a közösséggel, partnereinkkel.” (Eddig 28 ország 300 bétatesztelője regisztrált a cég honlapján. A Sense/Net 6.0 blogon figyelemmel kísérhető a termék fejlesztése, a wiki dokumentációba pedig bárki beleírhat. A szoftver fórumán az érdeklődők megoszthatják egymással a termékkel kapcsolatos tapasztalataikat, illetve tanácsot kérhetnek a fejlesztőktől.)

A Sense/Net 6.0 kompatibilis a legfrissebb, bétaállapotú böngészőkkel, így az Internet Explorer 8-cal, a Mozilla 3.1-gyel és a Google Chrome-mal is.

A cég a tájékoztatás érdekében egyébként a Microsofttal közösen novemberben ASP.NET és Sense/Net 6.0 oktatást szervez egyetemisták részére.