Együttműködési szerződést kötött az Óbudai Egyetem és az SAP

A felek tegnap jelentették be, hogy stratégiai partnerséget kötött az Óbudai Egyetem és az SAP Hungary Kft. A megállapodás szerint az egyetem és a szoftvercég kölcsönösen segítik egymást a minőségi oktatás fenntartása, a hallgatók karriercéljai és a kutatás-fejlesztés terén.

Hirdetés

Az elképzelések szerint megnyitják gyakorlati helyszínül az SAP hazai fejlesztési központját az egyetemi hallgatók számára. Az informatika iránt érdeklődőknek továbbá workshopokat szerveznek, ahol többek közt hatékony munkakereséssel, legújabb üzleti trendekkel, és aktuális SAP álláshirdetésekkel tudnak megismerkedni az egyetemisták. A szoftvercég egyúttal lehetőséget ad, hogy ipari, nagyüzemi tapasztalatokra tudjanak szert tenni az oktatók, és saját szakembereit szintén biztosítja a magas szintű oktatás fenntartásához.

Az egyetem és az SAP közös innovációs projekteket is megvalósítana az informatika legnépszerűbb területein, úgy mint a big data, a mobilitás, a felhő, a felhasználói élmény és a dolgok internete (IoT).

A bejelentés szerint a két fél a több éve meglévő, szoros kapcsolatát helyezte magasabb szintre e szerződéssel. Az Óbudai Egyetem tagja az SAP University Alliances Programnak. Ennek keretében szakszerű, a legmodernebb SAP-oktatás zajlik az intézményben, és a hallgatóknak lehetőségük van olyan globális versenyeken, nemzetközi konferenciákon, vállalkozásösztönző programban részt venni, amelyeket a világ legnagyobb üzleti szoftvercége szervez.

Azóta történt

Előzmények