De szóba se jöhet Skandinávia

Hirdetés

A német gyökerű szoftvercég bejelentette, hogy 500 millió dollárt fektet az Afrikában lévő működése fejlesztésére. A vállalat közli, hogy rendre dupla számjegyű bővülést regisztrált a kontinensen, melyet hét év alatt az egyik leginkább növekvő régiójává tenne.

A cég menedzsmentje úgy véli, hogy a növekedés alapját az egyes szektorok (pl. energia, pénzügyi szolgáltatások, közművek) erősödése, illetve az egyre gyarapodó kis-és középvállalkozások adják. A szoftvervállalat szerint a helyi vállalatoknál főként az olyan innovációkra van igény, mint a mobilitás, a felhő, a memóriaalapú számítástechnika.

Az invesztíció részeként 10 ezer tanácsadót terveznek kiképezni 2020-ig, szoros együttműködésben a helyi önkormányzatokkal és az egyetemekkel. Kétszázötven fővel bővítik is a szoftvervállalat helyi dolgozóinak létszámát, és új irodákat nyitnak Angolában és Marokkóban.

  • Kapcsolódó cégek:
  • SAP

Azóta történt

Előzmények

  • Elektromos autóba ülteti dolgozóit az SAP

    Minden ötödik cégautóra jogosult elektromos autót fog vezetni az SAP szoftvergyártónál. A vállalati flotta átállását 2020-ra tervezi a cég, mely 5000 e-autó beszerzését jelenti addigra világszerte. Jelenleg 170 ilyen járművet hajtanak a szoftvercég dolgozói.

  • Elbocsátásokkal is járhat az SAP felhősítése

    A meg nem erősített információk szerint az átalakítások során megszűnnek álláshelyek, de a cég ezzel párhuzamosan még többet kíván létrehozni.

  • Kizöldíti adatközpontjait az SAP

    A szoftvergyártó bejelentette, hogy minden adatközpontját zöldárammal fogja üzemeltetni.