A Samsung a pécsi oktatásba fektet be

A Samsung Electronics Magyar Zrt. tegnap közölte, hogy olyan hosszú távú stratégiai megállapodást kötött a Pécsi Tudományegyetemmel (PTE), amely az oktatás, az egészségügy és a kutatás-fejlesztés területeit egyaránt lefedi. A megállapodás révén az egyetem és Pécs nem csupán csúcstechnológiájú készülékekkel gyarapodhat, hanem az innovációból is kiveszi a részét.

Hirdetés

A megállapodást kommentálva Facskó István, a Samsung magyarországi leányvállalatának elnöke elmondta, hogy folyamatosan keresik azokat a lehetőségeket, ahol a technológiájukat felhasználva új üzleti területeket hódíthatnak meg, és mind partnereiknek, mind vásárlóiknak új, előremutató lehetőségeket kínálhatnak. Ilyen például az oktatás vagy az egészségügy, és nem titkolt céljuk, hogy röntgendiagnosztikai, valamint betegellátási megoldásaikat széles körben meghonosítsák.

A három alappilléren nyugvó stratégiai megállapodás első lépéseként a PTE szakértelmét és a Samsung korszerű technológiai tudását ötvöző egészségügyi szoftveres alkalmazások tervezésére és kidolgozására kerül sor. Ennek eredményeképpen olyan fejlett, valódi piaci igényeket kielégítő szoftverek jelenhetnek meg, amelyek aktívan hozzájárulhatnak a lakosság egészségi állapotának javításához.

Ezzel párhuzamosan a Samsung Smart School koncepcióját honosítják meg, amelynek köszönhetően a pécsi diákokat és pedagógusokat hamarosan a legmodernebb technológiák fogják segíteni az új ismeretek, készségek és képességek elsajátításában, illetve átadásában.

Végül, de nem utolsósorban a vállalat középtávú terve, hogy az egyetemmel közösen egy olyan orvosi innovációs és oktatási centrumot hozzon létre – remélhetőleg a nem túl távoli jövőben –, amelyben kiváló és innovatív orvosi ötletek első lépései, azaz prototípusai készülhetnek el.

Azóta történt

Előzmények