Okosbőröndöt fejleszt a Samsung és a Samsonite

A fejlesztésben nem az ötlet az újdonság – mások is megjelentek már hasonló koncepciókkal, sőt termékekkel is a piacon –, hanem az, hogy két világcég fogott össze egy „okosbőrönd” kialakítására.

Hirdetés

A Daily Mail riportja szerint a dél-koreai Samsung és a hongkongi Samsonite nem egyszerűen a legfontosabb funkcióra koncentrálnak (vagyis hogy GPS segítségével nyomon lehessen követni a csomagokat), hanem ennél sokkal bővebb kínálatot nyújtó szolgáltatás kialakítására tesznek kísérletet. Ilyen funkciók lehetnek például, hogy a bőrönd azt is jelezze tulajdonosának, ha engedély nélkül kinyitják, illetve a hosszabb távú tervek szerint alkalmassá kell tenni őket az „önálló életre” is, vagyis hogy egy segédmotor segítségével a poggyászok vezérelve kövessék az utasokat. Emellett a rendszer a légitársaságot is ellátná a szükséges információkkal.

A fejlesztésekbe nagy repülőtársaságokat is bevontak de még nagyon sok problémát kell megoldani. Többek között az egységes technikai hátteret – a különféle légitársaságok szolgáltatásait igénybe vevő utazó természetesen elvárja majd, hogy okosbőröndje mindenütt működjön –, biztonsági előírásoknak is eleget kell tenni (a társaság nyilván nem szeretné, ha az utasok repülés közben is kapcsolatba tudnának lépni a csomaggal) stb.

És persze azt is biztosra lehet venni, hogy ezek az egyébként igényes dizájnnal rendelkező eszközök kezdetben nagyon drágák lesznek majd

Azóta történt

Előzmények