Saját prognózisát is túlteljesítette a Flextronics

Jól "becsapta" az elemzőket másfél hónappal ezelőtt a Flextronics International Ltd., amikor azt közölte, hogy 3,6 és 3,9 milliárd dollár közötti árbevételt vár üzleti évének decemberrel záruló harmadik negyedére. A világ legnagyobb szerződéses eletronikai gyártója tegnap 4,15 milliárd dollár forgalmat jelentett a tárgyidőszakra, ami 7,8 százalékkal magasabb az egy évvel korábbi 3,85 milliárdnál, s egyben a vállalat eddigi legnagyobb negyedéves árbevétele. Adózott eredménye 21,4 millió dollárra javult az egy évvel korábbi 6,5 milliós veszteség után, de az amortizációs, szerkezetátalakítási és kártérítési költségek nélkül számolva 66,2 millióról 93,9 millió dollárra emelkedett a nyereség. Ez részvényenként 17 centnek felel meg, s így messze felülmúlja a Reuters 14 centes elemzői konszenzusát.

A többek közt a Sony Ericssonnak mobiltelefonokat, a Hewlett-Packardnak nyomtatókat és a Microsoftnak Xbox jártékkonzolokat gyártó Flextronics az elmúlt negyedévben az üzleti feltételek jelentős javulását és a megrendelések erőteljes növekedését tapasztalta – derül ki Michael Marks vezérigazgató közleményéből. A szingapúri bejegyzésű, de kaliforniai központú vállalat a folyó negyedévre vonatkozó árbevétel-prognózisát 3,1-3,2 milliárdról 3,4-3,6 milliárd dollárra emelte, ami egyértelműen a technológiai szektor további fellendülésére utal.

A Flextronics Magyarország legnagyobb forgalmú vállalkozásai között számon tartott társaság, amely három ipari parkban - Nyíregyházán, Sárváron és Zalaegerszegen -, illetve egy tabi gyáregységgel van jelen. Hazai stratégiája az elmúlt években nem csupán az olcsó munkaerő kihasználására alapult, mivel komplex szolgáltatást kívánnak nyújtani partnereiknek, az előállított termékek tervezésétől egészen a gyártásig.

Azóta történt